Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV
Povratak na članak

Stručnjak za nekretnine: Ljudi koji imaju kuće za odmor plaćaju stvarno smiješne novce

"Cijene samo idu prema gore, a oni s APN-om potiču tu potražnju koja je ionako velika. S krive strane tržišta cijelo vrijeme rade. Ako imamo preveliku potražnju, cijene nam rastu, znači fali nam ponude", rekao je za Večernji TV Sanjin Rastovac, direktor Sky Nekretnina

Komentari 16

JS
John_Smith
16:20 31.05.2023.

nikad mi nije bilo jasno zašto mi s kontinenta koji imamo neku malu nekretninu na moru moramo plaćati poreze, a dalmatinci koji zarađeno od djedovine ulože u nekretnine po Zagrebu ne moraju za njih plaćati nikakve poreze.

VL
DU
Deleted user
15:21 31.05.2023.

To je netema jer AP i HDZ su važniji od Hrvatske. UVJERLJIVO NAJVEĆA TEMA U HRVATSKOJ Prema upravo objavljenim podacima demografska katastrofa se nastavlja s 9% manje rođenih u travnju nego prije godinu dana i čak 22% manje (!) negoo prije dvije godine. Sa samo 2.266 rođenih, travanj je bio uvjerljivo najmanji mjesec u povijesti Hrvatske (samostalne ili u Jugoslaviji). Strmoglavi pad je počeo u ožujku 2022. (začeća od lipnja 2021.) i pitanje je kako i zašto... Ovo pitanje nije samo pitanje 'nacije', tj. 'hoće li biti nas Hrvata', nego je ponjviše pitanje održivosti mirovinskog i zdravstvenog sustava, gospodarske i druge strategije (hoće li nam mirovine plaćati stranci porezom na nekretnine kad se rasproda cijela obala?), uvoza radne snage, atraktivnost ove zemlje da djeca ostanu u njoj (kritična masa mladih...).

VL
JS
John_Smith
16:18 31.05.2023.

smozvani "stručnjaci" za sve i svašta barataju malo krivim pojmovima. Tko od nas nije "stručnjak" za nekretnine, svako ima neko mišljenje. Običnim iznajmljivačima koji imaju drugu nekretninu vikendicu na moru pa (u rupama kada obitelj ne ispuni sobu) silom prilika iznajmljuju da pokriju porez režije i druge troškove paušal odnese 10ak % prihoda, plus troškovi poreza, boravišne, popravci... mali iznjmljivači s kontinenta ne zarade puno a narade se i nemaju komotan i miran godišnji. Trebalo bi razlikovati male i one s viškom perja koji kroz nekretnine peru novce

VL
MA
mari4ca
20:44 31.05.2023.

Evo još jedan kriminalac koji bi narodu oporezovao imovinu (ukrao bi). Odakle ti pravo da oporezuješ? Tko ti daje pravo ?

VL
MP
micek_picek
13:32 01.06.2023.

Apsolutno se ne smije uvesti porez na nekretnine jer će to dodatno osiromašiti građane RH.Neke nekretnine su se stvarale generacijama.Plaćen je porez ,građevinska dozvola . Porezna uprava mora početi raditi svoj posao tko ima 10 stanova 5 kuća treba pozvati na razgovor.

VL
MD
marin.deskovic
16:44 31.05.2023.

super, tako će natjerat ljude da prodaju nekretnine za burek pa ce bit još bolje nego sad

VL
DU
Deleted user
14:28 31.05.2023.

Samo što bi svako veće porezno opterećenje na prihode od "Zimmer frei" djelatnosti imalo ogromnu pol. cijenu na idućim izborima odnosno većina onih koji iznajmljuju ljeti, duž obale, uprihoduje i do desetak tisuća € (ovisno o broju smještajnih jedinica, atraktivnosti lokacije i dr.) i smatraju da je to "njihovo", u onom smislu da se tu država nema što miješati. Pa kad bi ih "očepili" uobičajenim poreznim stopama, zauzvrat bi dobili nekoliko stotina tisuća frenetičnih glasača "protiv". A to si nitko ne može priuštiti odnosno prevelika bi to bila politička cijena za dodatni priljev u proračun. Tako da nije vjerojatno...

VL
DU
Deleted user
13:33 01.06.2023.

Jedva čekam da krene ta rasprodaja.

VL
Avatar AGRAM
AGRAM
14:11 02.06.2023.

Nije isto imat malu vikendicu u plavnom području, ili na moru.

VL
ST
sttipe
14:28 03.06.2023.

Hdz je prisilio dobar dio neumreženih glasača da emigriraju, i umisto njih doveo nepalce bez prava glasa. Tako će nastaviti, i tako će vladati i otimati još 200 godina... Porez?? Porez je uzimanje dijela DOBITI.Ako dobiti nema nema ni poreza. U ovom slučaju vam je uzeta nekretnina/djedovina, i data, vam u najam!!!

VL
AN
ante7
15:34 31.05.2023.

Treba uvesti porez na automobile preko 100 KS, kuće ili stana preko 50 m2 po članu obitelji, neizgrađeno građevno zemljište, kućne ljubimce teže od pola kg.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.