Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nitko' i dalje najpopularniji političar

CRO Demoskop: Živi zid se učvrstio na trećem mjestu

Zastupnici Živog zida Ivan Pernar i Ivan Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.05.2018.
u 10:47

Trenutno izmjerena razina izborne podrške stožernoj stranci vladajuće koalicije je najniža od posljednjih parlamentarnih izbora.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom svibnja (od 02. do 05. svibnja), pokazuje učinke najnovijih zgusnutih događaja na političkoj sceni na stranački rejtning i percepciju političkih aktera, prenosi N1.

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom svibnja, HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik. Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 26,4 posto. Trenutno izmjerena razina izborne podrške stožernoj stranci vladajuće koalicije je najniža od posljednjih parlamentarnih izbora.  SDP na drugom mjestu bilježi izbor od 20,7 posto. Živi zid se učvrstio na trećem mjestu, sada s izborom od 12,7 posto.  U usporedbi međugodišnjih rezultata (svibanj 2018. vs. svibanj 2017.) najveći dobitnik je Živi zid s 5,1 postotnih bodova

Vrh ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara i ovaj mjesec drži "Nitko" (niti jedan političar) s izborom od 25,1 posto. Na drugom se mjestu nalazi predsjednica Grabar Kitarović s izborom od 16 posto, dok se Premijer Plenković se zadržao na trećem mjestu s 11,2 posto izbora. Slijede dva čelnika Živog zida: Ivan Pernar sa 6,4 posto i Ivan Sinčić s 6,1 posto. 

Razina potpore politici Vlade RH u osamnaestom mjesecu njezina mandata iznosi 31,3 posto. Kad je riječ o nepodršci politike Vlade u ovomjesečnom istraživanju ona iznosi 52,8 posto.

Predsjednica Republike je za svoj rad dobila stabilnu trojku, odnosno 3,06, dok najviše predstavničko tijelo u zemlji, Hrvatski sabor, u ovomjesečnom mjerenju za svoj rad bilježi ocjenu od 1,95.

 

 

Komentara 26

MO
modovisisajteMaraschino
11:37 06.05.2018.

samo dokaz koliko smo glupa nacija i da bolje ne zaslužujemo...

DU
Deleted user
11:24 06.05.2018.

Baš me zanima otkud Agan Begić izvlači ovakve nebuloze.

MA
Marko1337
12:54 06.05.2018.

žz je čudovište koje su izvukli iz smeća mediji i drže na površini, jer služe politikantstvu jugo medija. U kojoj normalnoj zemlji bi ovakva hrpa parazita, vucibatina, zbubidana uopće bila strančica vrijedna spomena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije