Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEX I NAVDEX

Raste izvoz tvrtki domaće vojne industrije

Karlovac: Tvrtka HS Produkt razvila novu jurišnu pušku VHS-2S
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
22.02.2023.
u 10:52

Tvrtke iz Zajednice obrambene industrije ove godine nastupaju na sajmu u Abu Dhabiju, od 20. do 24. veljače, 16. po redu sajmu obrambene industrije Idex na kojem se predstavljaju tvrtke HS Produkt, Šestan Busch i Agencija Alan i 7. izložbi pomorske obrane i sigurnosti Navdex na kojem se predstavlja BSO. Izvoz domaće vojne industrije vraća se na pretpandemijske razine. U 2021. ostvareno je više od 151 milijun eura

Izvoz hrvatske obrambene industrije vraća se na pretpandemijske razine. U 2021. ostvaren je izvoz od više od 151 milijun eura u odnosu na 110 milijuna godinu ranije te se tendencija rasta očekuje i za prošlu godinu, kazali su iz HGK, koji je ove godine ponovno organizirao zajednički nastup tvrtki iz Zajednice obrambene industrije na sajmu u Abu Dhabiju, od 20. do 24. veljače. Riječ je o 16. sajmu obrambene industrije Idex na kojem se predstavljaju tvrtke HS Produkt, Šestan Busch i Agencija Alan, te 7. izložbi pomorske obrane i sigurnosti Navdex gdje Hrvatsku predstavlja BSO – Brodogradilište specijalnih objekata.

Svjetski brend

– Status provjerenih dobavljača ove su tvrtke postigle kroz kontinuiran razvoj vlastitih proizvoda i kroz zadržavanje visokih standarda kvalitete – kažu iz HGK ističući kako je, zahvaljujući njima, hrvatska obrambena industrija brend od svjetskog značaja i referenca za cjelokupno gospodarstvo.

– Nakon SAD-a, tržište Bliskog Istoka najvažnije je za HS Produkt pa je prisustvo na Idexu izuzetno važno. Ponajprije je to radi održavanja kontakata s postojećim kupcima iz regije, gdje smo zabilježili značajne rezultate, poput Iraka, Saudijske Arabije i Jordana, i gdje očekujemo nastavak suradnje, ali i predstavljanja budućim potencijalnim kupcima – rekao je predsjednik uprave HS Produkta i predsjednik Zajednice obrambene industrije HGK Željko Pavlin ističući kako nastup na Idexu povećava vidljivost njihovog brenda i omogućava veću prepoznatljivost među kupcima njihovih proizvoda.

Alojzije Šestan, osnivač i direktor tvrtke Šestan-Busch, također ima velika očekivanja budući da sajam slavi 30 godina, a obilježavaju i 20 godina rada s UAE.

– Do sada smo isporučili više od 150 tisuća kaciga Emiratima, a očekujemo na sajmu još jedan ugovor za 25 tisuća kaciga, također za UAE – kazao je Šestan, napominjući da je potencijal za nove poslove na ovom sajmu puno širi jer otvara prostor za sklapanjem novih poslova s cijelim arapskim svijetom.

Tvrtka BSO na sajmu Navdex traži nove poslovne prilike i nova tržišta za patrolne brodove.

Premijera novog broda

– Razvili smo brzi napadajni brod FAV 250 te na ovom sajmu imamo premijeru novog proizvoda – rekao je Darko Pappo, član Uprave DIV Grupe, u sklopu koje djeluje BSO. Vezano uz plasiranje njihovih proizvoda, Pappo naglašava da je važno da za ugovoren izvoz brodova pravovremeno dobiju i izvozne dozvole i potrebne suglasnosti od nadležnih institucija.

Sajam Idex održava se svake dvije godine. Očekuje se više od 130 tisuća posjetitelja, uz više od 1350 izlagača iz 65 zemalja svijeta na površini od 165.000 četvornih metara.

>> VIDEO: Vučić 'šokirao' Hrvate: "Imaju odličnu vojsku i odličnu vojnu industriju i ja to poštujem..."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije