Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja ide dalje

Raste broj poginulih u Kini: Snažan tajfun uništio sve pred sobom

Tajfun u Kini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.08.2019.
u 07:06

Do klizanja terena došlo je oko 130 kilometara sjeverno od obalnog grada Wenzhoua, u području koje je u tri sata zabilježilo 160 mm kiše po četvornom metru i gdje se urušila prirodna brana, pri čemu je zabilježena i većina ranijih smrtnih slučajeva

Broj poginulih u udaru tajfuna Lekima u istočnoj Kini porastao je na 44, dok se 16 ljudi smatra nestalima, pokazuju službeni podaci objavljeni u ponedjeljak ujutro, kako je oluja nastavila djelovanje uz obalu.

Pokrajinski zavodi za hitne slučajeve i državni mediji objavili su da je u odnosu na nedjelju broj smrtnih slučajeva porastao za 12, što uključuje sedam osoba iz provincije Zhejiang i pet iz Shandonga.

Tajfun Lekima, deveti koji je ove godine pogodio Kinu, udario je o kinesko tlo u subotu ujutro u istočnoj pokrajini Zhejiang uz vjetrove jakosti 187 km/h, obilne su kiše izazvale smrtonosno klizanje terena, a došlo je i do kaosa u prometu i tisuća otkazanih letova i prekida željezničkih veza. 

Do klizanja terena došlo je oko 130 kilometara sjeverno od obalnog grada Wenzhoua, u području koje je u tri sata zabilježilo 160 mm kiše po četvornom metru i gdje se urušila prirodna brana, pri čemu je zabilježena i većina ranijih smrtnih slučajeva.

Tajfun se počeo odmicati na sjever kroz provinciju Shandong i uz obalu, a zavod za hitne slučajeve te provincije objavio je da su evakuirali više od 180 tisuća ljudi, dodajući kako je ranije u provincijama Zhejiang i Jiangsu, kao i financijskom središtu Šangaju, evakuirano oko milijun ljudi.

Prema najnovijim procjenama ukupna šteta u Kini doseže vrijednost od 18 milijardi juana ili 2,55 milijardi dolara, što uključuje štetu na 364 tisuće hektara usjeva i na više od 36 tisuća domova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije