Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZUMIRE LI TRADICIONALNA OBITELJ
Povratak na članak

Raste broj brakova bez vjenčanog lista, zajedničkih kućanstava i parova u kojima svatko živi u svom stanu

Hrvatski se muškarci sporo moderniziraju i zaostaju za emancipiranim ženama. Dalmatinci najviše zaostaju, jer ih je s egalitarnim stavovima o rodnoj ravnopravnosti 17,3%, ali ni u Zagrebu nije puno bolje – takvih je tek 23,6%

Komentari 113

Avatar Barba
Barba
07:27 30.05.2021.

Ako je nesklapanje braka i izvanbračne zajednice in, zašto onda homoseksualci toliko žele sklapati brakove, pa čak i u crkvi? Nešto tu ne štima.

VL
DU
Deleted user
08:26 30.05.2021.

Ljudi, uživajte u životu koliko god možete, učite, napredujte, vjezbajte yogu, kupajte i suncajte se nagi(dobit ćete više d vitamina 😊), radite što vas veseli , budite dobri, volite bližnje ,širite pozitivu i- ne zabadajte nos u tuđe živote ako vas se direktno ne tiču 😁

VL
DU
Deleted user
08:21 30.05.2021.

Zanimljivo što se pojam razvoda stalno veže uz liberalizam, a dovoljno vidjeti političare poput npr. Johnsona i Trumpa koji imaju propale brakove iza sebe, a predstavljaju se kao konzervativci, pa kako to? S druge strane mnogi liberalni političari su u skladnim brakovima i ne razvode se. Ali ajde, još nekako je prihvatljivo imati propali brak jer za razvod ne moraš biti ti kriv, ali opet se ženiti je opetovano korištenje liberalnosti za svoje potrebe, a s druge strane pljuvanje po istoj, baš licemjerno. Još biblija takve naziva bludnicima, sve u svemu to dovodi do zaključka da tu nije riječ o liberalnosti i li konzervatizmu već o odnosu dvoje ljudi, poštovanju i ljubavi koja nema veze s time kojeg si svjetonazora, jesi li vjernik i slično....

VL
Avatar Barba
Barba
07:25 30.05.2021.

Rod je gramatička kategorija, a spol je biološka kategorija. Ovako će nam izgledati slijedeće 4 godine u Zagrebu: naturanje rodne ideologije kroz vrtiće, škole, medije i kulturu.

VL
BE
berija
10:31 30.05.2021.

Moja je supruga ušla u naš brak s idejom potpune ravnopravnosti, koju sam ja potpuno i prihvatio, čišćenje, pranje, svi kućanski poslovi ravnopravno podijeljeni. Dvadeset godina smo u skladnom braku. Kad je na nju došao red da napravi stanovite popravke po kući, da obreže živicu, pokosi travu i razne druge stvari koje tradicionalno pripadaju muškarcima, odlučila je da se ja ne trebam više petljati u kućanske poslove. Dvadeset godina smo u skladnom braku punom ljubavi i poštovanja. Ja sam muško, ona žensko i volimo se i poštujemo. Jesam li zaostao zato što sam doslovno shvatio ravnopravnost?

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
07:16 30.05.2021.

Samoljublje kao životni ideal. Nebi hvala!

VL
SJ
Sve je uzalud
09:22 30.05.2021.

....globalitacijski ciljevi su postignut.... ..žene su napredovale u odnosu na muškarce na način da od sto djece 20toro djece nisu od oca koji bi im trebao biti otac.........od tih 20 majke za 12 nemaju pojma čije je....ako žena svom partneru nije podarila dijete.....onda je žena barem mogla svom djetetu podariti oca..ali su one napredovale na način kako to globalizacija želi.....

VL
IG
igy100
10:01 30.05.2021.

većina žena gleda na muškarca kao dobar plijen

VL
PA
pax5
07:52 30.05.2021.

Vjera i kršć.brak nikada nećete uništiti jer su to nadnaravne stvarnosti....A ovi dr.su zajednice pa dok traje,traje...Više interes nego ljubav...jer ako ima prave požrtvovane ljubavi kako može propasti...

VL
DU
Deleted user
08:28 30.05.2021.

Polako, ali sigurno napredujemo unazad. Moj susjed dedek Kajbumšćak isto je tak uzel žensku, nisu mu trebali nikakvi papiri i ravne vu svoju pečinu. No dobro, bile mu je male legče, ni trebal stanarinu platiti, voda je bila besplatna ii pitka vu Krapinšici, grijanje je imel zdrvima, ni bilo ni korone niti hoda za život , dobro bilo je medvedof, a i sad vidim ih ima.

VL
BE
Bellybutton
08:50 30.05.2021.

Stručnjakinje nisu spomenule da rastave u većini započinju žene, a glavni razlog je taj da više "ne osjećaju ljubav", kako se ijedan muškarac može zaštiti od toga. Također, promakla im je još jedna fatalana posljedica neoliberalnog kapitalizma i liberalnog odgoja majki generacije X, a to je ta da se cure ne uči da budu čedne i da se čuvaju za brak, već ih se potiče da "probaju" onoliko muškaraca koliko im treba da dođu do pravog. Promiskuitet mladih žena koji je prisutan danas, nastao zbog feminizma i društvenih mreža te "hook-up kulture" je ono što zabija posljednji čavao u lijes tradicionalnog zdravog braka. Mogu oni tupiti koliko hoće o raznoraznim faktorima koječega ali činjenica jest da nijedan muškarac koji se imalo poštuje ne želi ući u brak sa, pa budimo iskreni, flundrom.

VL
ZA
zagabria5
10:48 30.05.2021.

Sve je to istina, ali nema tu sreće. Brak bi trebao biti ultimativno sklonište čovjeka pred životnim izazovima. Ali nažalost i nekad i sada često to nije, danas se rastaju a prije su formalno ostajali u formalnom nesretnom i hladnom braku. Mislim da je postotak onih koji su se sretno uparili i nekad i danas jednak, samo oblik je drugačiji. Nažalost čini se da je taj postotan konstantno nevelik. A najviše trpe djeca

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:21 30.05.2021.

U današnje vrijeme fizički najteži kućanski posao je staviti posuđe ili veš u perilicu. Kada se dame znoje u teretanama dižući utege to se smatra emancipacijom i ravnopravnosti spolova a kada stavljaju posuđe u perilicu onda je teški fizički rad. Apsurdima libtarda nikada kraja.

VL
RO
RodgersOstani
07:39 30.05.2021.

Država lažnog domoljublja i lažnog morala. Zato i izumiremo kao narod. Ništa bolje nismo ni zaslužili.

VL
Avatar MK3
MK3
11:50 30.05.2021.

Ne postoji "rodna ravnopravnost" nego "spolna ravnopravnost"... U ostalom problem nije "diskriminacija žene" nego "diskriminacija Majki i time njenih obitelji" - a rodnom ideologijom i tzv. emancipacijom ne koristi od toga nemaju "Majke i njihove obitelji" nego Feministkinje i ideološke aktivistice... Karijera ženi prestaje u onom trenutku kad postane Majka (točno to se svim pametnim i sposobnim Majkama u mom okruženju dogodilo) - a ne zato jer je žena! Pozivati se na "napredak" i "21. Stoljeće" je ideološki i sa stvarnošću nema veze.

VL
MK
mksdk
07:30 30.05.2021.

"Dalmatinci najviše zaostaju, jer ih je s egalitarnim stavovima o rodnoj ravnopravnosti 17,3%, ali ni u Zagrebu nije puno bolje – takvih je tek 23,6%" - Ovo je zamjena teza s obzirom da muškarci i žene nisu isti i nemaju iste uloge. Stoga, svi oni koji vjeruju u nekakvu krivu egalitarnost su zaostali dio populacije koji se mora riješiti svojih zabluda. Također, sve je veći broj muškaraca koji počinje otvarati oči na lažnu femi-propagandu, tako da je očekivati da će postotak slijepaca u budućnosti padati.

VL
TR
tratincica68
11:40 30.05.2021.

bolje ti je kad nisi ozenjen.imas 8 zena i sa njima djecu i drzava ti ne moze nista

VL
TU
Tutlek1234
16:43 30.05.2021.

Kako to, kako to? Parvati, katolici i tzv. domoljubi kako to u RH????

VL
Avatar Moxa
Moxa
09:16 30.05.2021.

Upravo radi toga se ne treba bojati. Takve će riješiti kroz generaciju dvije : Bog, biologija ili priroda kako god tko vjeruje. Od svega toga nema "ploda" niti budućnosti. I nije baš toliki postotak koji friziraju plaćena mediji.

VL
DU
Deleted user
15:43 30.05.2021.

vide ljudi da im crkva kontrolira živote

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.