Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SPORAZUMA

Rastava Silvija Berlusconija i Veronike Lario

Silvio i Veronica
AFP
24.08.2010.
u 14:41

Veronica Lario odbacila je Berlusconijevu ponudu prema kojoj bi joj, umjesto 43 milijuna eura koliko je ona tražila, davao sedam milijuna eura bruto godišnje.

RIM – Sporazumna rastava braka talijanskog premijera Silvija Berlusconija (74) i njegove druge supruge Veronice Lario (54) neće biti potpisana i sve će najvjerojatnije završiti na sudu. Veronica Lario odbacila je Berlusconijevu ponudu prema kojoj bi joj, umjesto 43 milijuna eura koliko je ona tražila, davao sedam milijuna eura bruto godišnje. Nije jasno zašto su u svibnju Berlusconijevi odvjetnici govorili kako je Veronica Lario prihvatila sporazum koji se trebao potpisati pred građanskom sutkinjom Glorijom Salvetti. Osim što bi davao sedam milijuna eura godišnje, Berlusconi je dopustio bivšoj supruzi da nastavi živjeti u vili Belvedere u Macheriiju pokraj Milana, gdje je živjela od 1990. kada se udala za TV-magnata i sadašnjeg premijera.

Berlusconijevi odvjetnici Nicolò Ghedini (koji je i parlamentarac izabran na listama premijerove stranke) i njegova sestra Ippolita Ghedini pripremaju sada materijal o navodnim Veronikinim bračnim nevjerama da bi umanjili njezine novčane zahtjeve, odnosno pokazali kako je Silvio morao utjehu tražiti kod drugih žena. Veronica Lario (to joj je pseudonim, a zapravo se zove Miriam Raffaella Bartolini) zatražila je rastavu nakon što je Silvio 2009. bio u Napulju na proslavi 18. rođendana Noemi Letizije (ove je godine Noemi prođendan roslavila u jednom disku u Milanu).

– Ne mogu biti s čovjekom koji ide s maloljetnicama – izjavila je prije godinu dana Veronica Lario zatraživši ostavku od Berlusconija. Nju zastupa odvjetnica Maria Cristina Morelli, koja je postala poznata braneći Beppina Englara, oca koji je za svoju kćer Eluanu, koja je godinama bila u komi, tražio eutanaziju.

– Nemam se zbog čega kajati. Učinio sam ono što sam smatrao ispravnim – kazao je Berlusconi o odlasku na Noemin rođendan.

Berlusconi je kazao kako sa svojih petero djece iz oba braka ima dobar odnos u kojem nema svađa. Marina (44) i Piersilvio (42), djeca iz prvoga braka, te Barbara (25), Eleonora (23) i Luigi (21), djeca iz braka s Veronikom Lario, odlaze na ručak s ocem u vilu u Arcoreu, gdje je na radnom ručku bila hrvatska premijerka Jadranka Kosor. Premda bi Barbara, na primjer, htjela upravljati izdavačkom kućom Mondadori, kojoj je na čelu Marina, Berlusconi kaže kako nema suparništva među njima. Marina, kojoj je povjerena uprava Mondadorija, radi dobro, a Barbara, koja je htjela tu kuću nakon ovogodišnje diplome, "ima mogućnost izbora drugih putova", kazao je Berlusconi i naglasio kako nitko neće biti oštećen.

Veronica je htjela ostati živjeti u vili Belvedere vrijednoj 78 milijuna eura i to joj je Berlusconi dopustio pod uvjetom da nekretnina ostane u njegovu vlasništvu. No, i održavanje goleme vile stoji milijune (u posljednjih je 10 godina za njezino održavanje potrošio 20 milijuna eura). Silvio je trebao i te troškove preuzeti na sebe. Osim što je prevelika razlika u iznosu koji bi Veronica htjela dobivati i onoga što joj je Silvio voljan dati, postoji i pitanje budućnosti njezine djece, koja sada imaju svaki po oko sedam posto dionica Fininvesta, financijske ustanove cijeloga carstva. Marina i Piersilvio imaju već svaki po 7,6% dionica u Berusconijevu carstvu, dok Barbara, Eleonora i Luigi imaju svaki po 7,1% dionica. Svaki od njih petero godišnje dobiva između 70 i 100 milijuna eura od dividendi.

Berlusconi ima dionice mnogih firmi (Mediaset, Mondadori, Mediolanum, Mediobanca) ukupno vrijedne oko četiri milijarde eura, a još toliko ima na bankovnim računima. Od nekretnina ima vile od Antigue do Arcorea, odnosno 16 golemih imanja s kućama. Ukupna vrijednost imovine se kreće od 10 do 12 milijardi eura. Ako bi svako od Berlusconijeve djece dobilo jednak dio, onda bi troje djece iz drugog braka bili većinski vlasnici, imali bi zajedno više od Marine i Pierslivija. I na koncu kako isplatiti Veronicu Lario. Ona traži 3,5 milijuna eura mjesečno, a Berlusconi joj je voljan dati najviše 300 tisuća eura mjesečno. O podjeli imovine pred sutkinjom Glorijom Servetti posljednji se put raspravljalo u svibnju ove godine, a tada su odvjetnici obiju stranaka izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom. No, sada je taj dogovor Veronica odbacila.

Ključne riječi

Komentara 1

OD
oltar domovine
18:08 08.12.2011.

ee moj silvek jbg miloncice moras dati a njoj sad treba neko od 25 do 35 godina A dok je ona imala te godine a ti njene bilo je lijepo i tebi i njoj! Ps:sto je okrutna bioloska priroda hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije