Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Rast cijena bio je nužan, ne želimo biti populisti poput HDZ-a'

Milanović (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/16
28.04.2012.
u 12:15

Milanović je rekao kako se nije išlo na smanjivanje plaća u javnim službama, te da će se pokušati da do toga ni ne dođe, ali da nema jamstava

Izmjene statuta i utvrđivanje kandidacijskih lista, te pripreme koje slijede za unutarstranačke izbore koji će se održati početkom lipnja, teme su o kojima se raspravljalo na Glavnom odboru SDP-a u stranačkim prostorijama na Iblerovom trgu.

– Ovo je zadnja sjednica u ovome mandatu. Iza nas su četiri uspješne godine i postigli smo ono što svaka stranka želi. Vjerujemo da radimo dobre stvari - rekao je premijer Zoran Milanović. U svome je uvodnom govoru naglasio kako želi da Hrvatska bude mala, ali jaka zemlja, te poručio da su SDP-ovci pokazali kako će se ponašati dok su na čelu države.

– Velike članice Europske unije, osim Njemačke, ulaze opet u ciklus recesije i to sigurno nije dobra vijest, ali je činjenica. Zato su i odluke o rastu cijena energenata bile nužne. To je naša realnost. Da smo i dalje zabijali glavu u pijesak vodili bi populističku politiku i pravili se da se ništa oko nas ne događa. A to nismo mogli dozvoliti, morali smo prihvatiti realnost i korigirati cijene. Rast cijena kompenzirat ćemo rastom gospodarstva - poručio je premijer Milanović.

Upravo primjeri europskih zemalja pokazuju kako nije dovoljno da je zemlja fiskalno stabilna, već kako je to tek mali korak ka boljem razvoju i napretku.

– Kada smo kroz zadnjih sto dana uvidjeli da smo uspjeli očuvati kreditni rejting, nismo to činjenicu iskoristili kako bi slavili ili se time hvalili, već smo nastavili raditi. Ono što treba posebno naglasiti da u Hrvatskoj u javnom sektoru nije bilo smanjivanja plaća - poručio je premijer. Pred članovima glavnog odbora šef SDP-a jasno je istaknuo kako je razvoj riječke luke nužan, te da ona mora posati centralna luka ovoga dijela Europe. Šansu za napredak vidi i u razvoju prometnih koridora, razvoju nizinske željeznice kao i u kvalitetnom turizmu koji, kako je poručio, zašlužuje da bude skuplji od konkurencije.

– Turistima treba ponuditi kvalitetne sadržaje i to onda naplatiti. Turist mora za višu cijenu biti zadovoljan kompletnom uslugom, a ne da se osjeća kako ga je netko “oženio” - slikovit je Milanović.

Osvrnuo se na ‘bujanje ekstremizma’ u susjednim zemljama te zaključio da je Hrvatska, barem za sada, pošteđena toga.

– Neću to pripisati samo odgovornosti političkih stranaka, čak najmanje tome, nego odgovornosti i zrelosti hrvatskih građana. Radikalne ideje u Hrvatskoj su na margini – rekao je Milanović, aludirajući tako na nedavno najavljenu konferenciju i mimohod nacionalističkih stranaka u Zagrebu.

Komentara 242

OB
-obrisani-
15:32 28.04.2012.

28.04.2012. u 14:57h mrXXXXX je napisao/la: ovo stanje uopće nije čudno s obzirom da se kriminal zadnjih 20tak godina uopće ne sankcionira nego naprotiv kriminalci su vrlo cjenjeni ljudi.. jedan od gadnijih primjera je \'\'gospodin doktor\'\' ivo sanader ***************** Daa se nisi javio ne bi se primjetilo koliki si idiot, ali tko bi drugi i podržavao ove, osim idiota !

BA
barbaizamerike
15:32 28.04.2012.

@alapaca mislio sam bolje malo i smanjiti place nego davati ljudima otkaz jedino di ih ima viska onda da.recimo prije nekoliko godina u americi su na pocetku krize davali otkaze policajcima i uciteljima a cim je manje policajaca i ucitelja zna se kud to vodi.situacija se popravila pa su ih ponovo zaposlili

TV
teška vremena
13:41 28.04.2012.

vuneno saće blokada samo ti piši , svese vidi i čuje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije