Naslovnica Vijesti Crna kronika

Rasprava odgođena jer Vidošević nije želio da Premilovca ispituju bez Jadranke Sloković

'Ne mogu prihvatiti da moja braniteljica nije nazočna kada se ispituju ključni svjedoci'
21. travnja 2017. u 13:50 9 komentara 1416 prikaza
Igor Premilovac i Nadan Vidošević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Suđenje Nadanu Vidoševiću u petak je odgođeno na zagrebačkom Županijskom sudu i to zbog pomalo neuobičajene situacije.

Naime, na raspravi se nije pojavila Jadranka Sloković, braniteljica Nadana Vidoševića, a svoj nedolazak, odvjetnica je ispričala bolešću. Uz to je, kako ne bi bila odgođena rasprava na kojoj je svjedočenje trebao nastaviti Igor Premilovac, na nju poslala kolegu odvjetnika, kao svoju zamjenu.

A to je za Vidoševića bio razlog da zatraži odgodu.

Zagreb: Na Županijskom sudu započelo suđenje za izvlačenje novca iz HGK-a AFERA REMORKER Nadan Vidošević: Nije grijeh imati, grijeh je nešto steći nelegalno Zagreb: Na Županijskom sudu započelo suđenje za izvlačenje novca iz HGK-a Afera Remorker Odgođena rasprava u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću jer je optužena Zdenka Peternel bolesna

- Ne mogu prihvatiti da moja braniteljica nije nazočna kada se ispituju ključni svjedoci,  pa predlažem da se ova rasprava i ona zakazana za 24. travnja odgodi - kazao je Vidošević sudu.

Sud je Vidoševićev zahtjev prihvatio, pa će se suđenje nastaviti 10. svibnja kada bi Premilovac trebao nastaviti s odgovaranjem na pitanja obrane. Premilovac je inače bio vlasnik tvrtke Remorker, koja je prema optužnici, poslužila kako bi se iz nje izvlačio novac iz HGK.

Na početku cijele priče i on je bio optužen no priznao je krivnju te se nagodio s USKOK-om. Od optuženika je tako postao svjedok, a u svom dosadašnjem iskazu opisao  je kako je preko Remorkera izvlačio novac, koji je potom umanjen za svoju proviziju vraćao na ruke Zdenki Peternel, Vidoševićevoj suoptuženici i desnoj ruci u HGK.

>> 'Donijeli su mi 10.000 eura i rekli da će šef dalje sve riješiti, no ja sam taj iznos smatrao uvredljivim'

>> Nadan Vidošević blokirano imanje iznajmljuje za vjenčanja. Najam od petka do nedjelje stoji 2500 eura

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • realisticki:

  Jadranka Sloković nije došla! Zašto? Da Nadan Vidošević može odgodit suđenje. Jasan sudski proces, okrivljenik je zlouporabio položaj, opljačkao državu i narod, stvorio bogatstvo koje sada većim djelom pripada njegovoj mami. Zanima me od koje titule pa dalje, i od ... prikaži još!od koje opljačkane sume na više. osuđenik ima pravo odgoditi sudsku raspravu?

 • Avatar salvator
  salvator:

  Neko reče nedavno da ovakvima treba lupat kazne u visini njihove imovine pa kad platiš onda na sud i kad dokažeš nevinost dobiš sve nazad.nažalost živimo u Hr koju vodi mafia.

 • zvonkoeuro:

  Opet je pocelo kao sa Senaderom nemogu vjerovati da kriminalci rade zakon a sud prihvaca uzas i sramota