Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA REMORKER

Nadan Vidošević: Nije grijeh imati, grijeh je nešto steći nelegalno

Zagreb: Na Županijskom sudu započelo suđenje za izvlačenje novca iz HGK-a
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/19
27.01.2017.
u 18:45

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje za aferu HGK-Remorker, a Vidošević i ostali zanijekali su krivnju

– Ne mogu biti takav mastermind koji upravlja tuđim životima tako da su spremni ne jedan, nego nekoliko ljudi raditi to za što ih se optužuje da bih ja bio razmetljivi i bogati pojedinac – kazao je Nadan Vidošević danas po završetku ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je njemu i njegovim suoptuženicama počelo suđenje zbog afere HGK – Remorker.

Svi su zanijekali krivnju, a tereti ih se za izvlačenje oko 36 milijuna kuna iz HGK. Vidošević je, obraćajući se novinarima, kazao da on nema saznanja da se iz HGK izvlačio novac, a tvrdi da je iz spisa razvidno i kako su svi poslovi koji su tužiteljstvu sporni, obavljeni. Kako tužiteljstvo u optužnici navodi i da Vidošević i njegova obitelj imaju oko 39 milijuna kuna nesrazmjera između prihoda i rashoda, Vidošević se dotaknuo i svog imovnog stanja.

– Vi ste dobili dojam iz svega što se događalo zadnjih godina da sam ja silno bogat čovjek i da ću jako teško skupa sa svojom obitelji dokazati kako sam stekao tu imovinu. A zapravo to će u ovom slučaju biti najlakše. Jer sva je moja imovina u Hrvatskoj. Svi moji prihodi su u Hrvatskoj. Mi živimo u zemlji gdje vas doista mogu optužiti bez dokaza, a onda se postupak vodi godinama. To uništava život vama i vašoj obitelji. To ne govorim radi sebe, već radi svih nas. Živimo u zemlji koja je prepuna problema, a još se uvijek bavimo ovakvim stvarima, koje su u stvari skretanje pozornosti s problema – rekao je Vidošević. Na koncu je iznio i svoj pomalo filozofski stav o svom imovnom stanju koje je sažeo u nekoliko rečenica:

– Za hrvatske prilike se smatram dobro situiranim. Ne samo za hrvatske, već uopće, smatram se dobro situiranim čovjekom. Mislim da to nije sramota kada imate skoro 60 godina i kada ste svojim radom i svojim sposobnostima nešto napravili u životu. Mislim da to nije krimen. Imati nije grijeh. To je prva i osnovna stvar. Grijeh je steći nešto nelegalno. A za to ne možete nekog samo etiketirati već to trebate i dokazati.

Inače, u svom uvodnom govoru tužiteljstvo je navelo da će dokazati navode optužnice, dok su obrane ustvrdile da će dokazati kako optužnica nije utemeljena. 

>> Vidoševiću suđenje ovaj tjedan: 'Ako radite nešto dobro, onda završite na sudu'

Komentara 36

SJ
Sve je uzalud
11:09 27.01.2017.

................ovo su heroji jer im nitko ništa ne može......... a nemože im zato što plijen dijele advokati i suci...........nad malima se vrše ovrhe i ureduje financijaši , a nad velikima bdiju sudovi , suci i odvjetnici.............

DD
ddragutin
11:14 27.01.2017.

Ne bi im ja sudio,uzeti im novac i 2 m ispod zemlje

Avatar cluesblues
cluesblues
11:09 27.01.2017.

naravno da se ne osjeca krivim - niko od njih se osjeca krivim...al velika je razlika od onog sta osjecaju i onog sto kaze zakn, cak i ovakav koji su sebi prilagodili ali misle da se na njih ne odnosi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije