Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporno plaćanje

Rasprava o dječjim vrtićima posvađala vijećnike Vinkovaca

vrtić
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
24.03.2015.
u 16:33

SDP traži da se sudjelovanje roditelja u ukupnoj cijeni vrtića smanji za 200 kuna

Današnja sjednica Gradskog vijeća Vinkovaca prekinuta je nakon dvije točke dnevnoga reda kada su vijećnici oporbenog SDP-a napustili vijećnicu te je tako došlo do nedostatka kvoruma. Vijećnike je posvađala rasprava o stanju u vinkovačkim dječjim vrtićima kada su vijećnici SDP-a predložili da se sudjelovanje roditelja u ukupnoj cijeni vrtića, koja su u vlasništvu grada, smanji za najmanje 200 kuna.

Pojašnjavajući svoj prijedlog, koji je odbio vladajući HDZ, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca Damir Rimac pojasnio je kako sada roditelji, čija djeca pohađaju vrtiće u vlasništvu grada, plaćaju 750 kuna jaslički i 650 kuna za vrtićki program.

– Smatramo kako je to, u ovako teškoj gospodarskoj situaciju, puno za roditelje. Stoga smo predložili da se sudjelovanje roditelja u ukupnoj cijeni smanji. Međutim, vladajuća koalicija nije bila za taj naš prijedlog, rekao je Rimac dodajući kako ulaganja u dječje vrtiće ne treba gledati kao trošak.

– Vinkovački gradonačelnik najsretniji bi bio kada bi se riješio dječjih vrtića i sve ih privatizirao. Uostalom, to mu je prije nekoliko godina i bila namjera ali nije dobio odobrenje iz ministarstva, istakao je Rimac. Iz SDP-a ukazuju i kako je prošlo 35 godina od kako u Vinkovcima nije sagrađen niti jedan novi dječji vrtić u vlasništvu grada. Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić (HDZ) rekao je kako su dječji vrtići u Vinkovcima među boljima u Hrvatskoj te da je njihova ekonomska cijena jedna od najnižih.

– Prema standardu, broju djece i odgajatelja vinkovački dječji vrtići su među prvih pet vrtića uopće u Hrvatskoj, rekao je Karlić. Vijećnik HDZ-a Aladar Spajić istakao je da su vinkovački dječji vrtići perjanica grada te da su u HDZ-u mišljenja kako su djeca u vrtićima vrlo dobro zbrinuta i da se o njima vodi kvalitetna predškolska skrb. Prema službenim podacima iz gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Vinkovcima djeluje 15 vrtića od kojih je sedam u vlasništvu grada i koje u pedagoškoj 2014./15, pohađa 402 djece. Preostali vrtići su privatni i vjerski vrtići u koje je upisano ukupno 479 djece.

Ravnateljica Centra za predškolski odgoj Vinkovci Mirjana Pešec rekla je kako gradski dječji vrtići funkcioniraju na najbolji način te da djeci pružaju zadovoljavajuću skrb.  Najavila je i kako će se u budućnosti vrtići specijalizirati pa će tako u jednim vrtićima veći značaj biti dan sportu, u drugima scenskim umjetnostima, trećima ekologiji…

>>Obećavali igralište i vrtić, a gradi se trgovački centar

>>Cijene vrtića iste – za puni boravak od 600 do 150 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije