Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspekcija u bolnicama
Povratak na članak

Rasplet slučaja kiretaža – KBC Split tužit će zastupnicu MOST-a?

Liječnike i zdravstvenu inspekciju Kujundžić je poslao da provjeri svaki prijavljeni slučaj pa tako i onaj Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić

Komentari 72

Avatar Bernasconi
Bernasconi
08:52 29.10.2018.

Želim iznijeti moje iskustvo: prije tjedan (17.10.)dana pri padu pukla mi je kost na podlaktici. Uz strasne bolove doveli su me u Draskovicevu, gdje sam odmak primljena i obrađena uz lokalnu anesteziju. Sve sto je učinjeno bilo je humano ii pristojno. Hvala Vam.

VL
Avatar southman
southman
08:37 29.10.2018.

Sve se to da lako provjeriti . Jedino je sigurno da netko laže ! Tko ?

VL
DU
dubrix
08:39 29.10.2018.

Zbog 5 minuta slave dignuti buru i popljuvati cijelo zdravstvo ? Valja i ovo malo liječnika otjerati iz Hrvatske, a ne pitati se tko će tada raditi kiretaže. Usput, mene je jednom boljelo kod zubara

VL
MA
MarijaKnezovic
08:48 29.10.2018.

Gospoda je htjela srusiti Kujundica i to je jedini razlog !!U ostale slucajeve ne zelim ulaziti,jer vjerojatno svega ima !!!

VL
KO
koki
09:00 29.10.2018.

Drage i postovane zene, bilo tko,tko mora u bolnicu zbog bilo cega, ima pravo na humano postupanje i treba bas sve poduzeti ( bez obzira na troskove) da osoba ne trpi bolove. O tome ne treba diskutirati! Ali kad mladede djevojke, i ne samo mlade, misle da je kull spavat sa sto vise muskaraca, steci sto vise iskustva i biti inn, tad ne zelim placati najprije njihove abortuse a nakon toga umijetne oplodnje i istovjetno slusat razno razne gluposti o njihovim patnjama i pravima. Za sve nase poteze u zivotu dobijemo racun koji placamo ili hocemo ili necemo. Nisam i ne zelim biti grub prema nikome (Ni ja nisam svetac) ali to je gospodo moja, Zivot. Mozes grijesiti,ali budi spreman stajati iza svojih gresaka, a platit ih moras ili hoces, ili neces. Ispricavam se svima koje sam povrijedio a ne spadaju u skupinu na koju mislim

VL
SA
samograd
09:57 29.10.2018.

Ne vjerujem Ivani Ninčević Lesandrić ni jednu riječ.Njezin nazovi slučaj je tempiran,baš kad su navalili na Kujunđžuća ona se sjetila bolne kiretaže,i prije su napadali ministra to nitko nije spominjao.To je čisti politički manevar .

VL
Avatar zagorac2
zagorac2
09:10 29.10.2018.

kad vas politicar/ka optuzuje i to mostova morate ju prvo pitat dali je ovjerila kod biljeznika a onda se nasmijat

VL
Avatar Jaglun
Jaglun
09:36 29.10.2018.

Praksa nam pokazuja da su svi političari teški lažovi,prema tome,kome vjerovati?

VL
JC
JChreont
09:17 29.10.2018.

Tako i treba. U svrhu rušenja Kujundžića, dakle, za prizemne i sebične političke ciljeve, izabrala je iskustvo osobne tragedije potkrijepljeno emocijama. Šta bi taj liječnik i taj KBC na koje je nabacila blato trebali ko p***** stajati po strani dok ona preko njihovih leđa gradi svoju političku karijeru? Izvolite gospođo na sud pa dokažite svoje tvrdnje. A ne pametovat sa saborske govornice. Da je ta kiretaža bila izvedena nestručno već bi ona tužila. Ovako neka odgovara za klevetu. Svatko tko se bavi nekim poslom u kojem svakodnevno dolazi u kontakt sa strankama neka zamisli kako bi mu bilo da se neki političar radi osobne promocije ovako malo "zaigra" s njegovom karijerom. Šta da neki oporbeni saborski zastupnik, nastojeći srušiti npr. Tolušića, kaže da je u tom i tom restoranu jeo najogavnije jelo ikad i da je dobio salmonelu? Pa tko će ti više doć? Neka lijepo dokaže da se kod tebe razbolio. Političari trebaju postati svjesni posljedica koje mogu izazvati svojim izjavama. Osobna odgovornost.

VL
Avatar utunelu
utunelu
10:06 29.10.2018.

mostovci jedno pitanje za vas..kad ste i kad ste bili pozicija napravili i jedan potez za poziciju?Vi od prvog dana stupanja na politicku scenu ste opozicija tj sdpovci

VL
Avatar Bond007
Bond007
11:51 29.10.2018.

Znači ako npr. od 10 000 žena njih 100 nije bilo zadovoljno to je 1%,... Svakako da ima u našem zdravstvu problema, ali zar je baš tako loše i užasno ? Mislim da je ovdje politika uzela maha, a žene su samo pijuni.

VL
Avatar heyhay
heyhay
11:12 29.10.2018.

Da je ta iz adz-a ovdje bi joj dupe ljubili , ovako je iz mosta pa pljuvanje

VL
NO
nogogaz
11:24 29.10.2018.

samo tužit! žene u idealnoj vjerskoj državi nemaju prava ni da voze auto... a ove naše mogu!

VL
DU
Deleted user
10:38 29.10.2018.

Degutantno je koliko je ovo društvo i država pokvareno. Tolike žene....Sad će se poturati da se laže, nije se dogodilo. U našim vrlim bolnicama kada pacijent odlazi kući dobije jedan jedini papir sa par prosto složenih rečenica. Nema navoda što je primao, kako se liječio, samo šturo: Bio, operiran i sl. i subjektivno je dobro. Dušu dalo za zataškavanje koje se stalno događa. Meni su htjeli zataškati i učiniti me lažljivicom, ali ja sam imala sve crno na bijelo. Tako da...Bez toga, lijepo se prekroji kada nastane frka, a pacijent ne može dokazati. Lopovluk, obična bagra. O kakvom mi zdravstvu pričamo? Stratišta, mučitelji, bahatluk. U pet godina doživjeh takve stvari da se čovjek zapita kamo ide ljudski rod. To dok ne pričepiš nema ništa. Sve instance redom se trude da se prikrije pravo stanje stvari. Zato, ako se liječite u našim stratištima zvanima bolnice prije otpusta tražite da vam pripreme i sve nalaze i ostalu dokumentaciju nastalu za vrijeme liječenja jer ako ispadne da se nešto zabrljalo ili odlučite nešto prijavljivati, uzalud. Sve se isfrizira i upakira kao bombončić. Ja vjerujem ženama. I ja sam majka. Meni je krenulo u smjeru koji su one doživjele, ali ja sam se pobrinula da se u slučaju problema obavi telefonski poziv i odmah sve pet. Ali zašto bi itko morao imati zaleđe kada ide u BOLNICU?! Pa to je sramota!

VL
DR
drzislav
10:17 29.10.2018.

Uopće ne želim ulaziti u detalje, na inspekciji je da utvrdi je li bila aspiracija ili kiretaža, je li aplicirana lokalna anestezija itd. Ono što je ljigavo kod dotične zastupnice je činjenica da je svoje osobno intimno iskustvo odlučila obznaniti u Saboru, i to ponajviše u svrhu "podebljanja" argumentacije za opoziv Kujundžića. Budući da je od sporne kiretaže prošlo 9 mjeseci, zanima me zašto ta zastupnica nije ranije poduzela korake, a mogla je prijavu proslijediti KBC-u Split, Ministarstvu zdravstva ili Povjerenstvu za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore, čime bi njena prijava bila vjerodostojnija. Ovako je to još jedna u nizu pljuvačina po sustavu, u kojem nas danas-sutra više doista nitko neće moći liječiti. Aktivistice iz skupine RODA na tome uglavnom dobro zarađuju. Znate li, primjerice, da je gđa Drandić uredno dobila putne troškove i dnevnicu za nastup u emisiji "Otvoreno"?

VL
DL
dr Luigi
10:12 29.10.2018.

Napad je najbolja obrana.

VL
KO
kold
11:03 29.10.2018.

I dok je Cazanova bio živ takvi pobačaji sa vezanjem nogu i ruku su bili prevaziđeni.

VL
SM
siki_miki
12:27 29.10.2018.

Anestezija nosi i odredeni mali, ali uvijek prisutan rizik (alergije, greska anesteziologa...). Ako nesto mozete izdrzati bez anestezije, preporuka je da to i ucinite.

VL
LI
liliZG
11:13 29.10.2018.

moja mama se čudila da netko očekuje anesteziju jer njoj veli je nikad nisu dali u našim bolnicama, ... da se to radi u svijetu, otkrila je u njemačkoj gdje je radila par godina , tamo su to radili u u anesteziji,... ja sam joj pokušala objasniti da je danas ipak 21. stoljeće i očekujemo od medicine i ljudi u struci određena pravila struke, a ne uspoređivati nešto što se dešavalo 70-ih i 80-ih prošlog stoljeća, al ona je zaključila da se nešto baš puno i nije promijenilo.

VL
Avatar Roy Bean
Roy Bean
11:37 29.10.2018.

upravo sam na radio Sljemenu čuo objavu da je navedeni članak neistinit i izmišljen.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.