Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda

Raspisali natječaj za direktore HTZ-a, a onda tri ureda ugasili

Ratomir Ivičić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.07.2015.
u 17:12

Kontinentalnom dijelu ide 21%, županijama bez Istre 39, a Istri čak 38% novca za potpore događanjima

Za direktorske pozicije u osam inozemnih ureda Hrvatske turističke zajednice javilo se 76 kandidata, uvjetima je udovoljavalo 46, a izabrano ih je samo pet. Predstavništva u Švicarskoj, Japanu i Španjolskoj se, naime, gase. Time će se od oko pet milijuna eura, koliko HTZ godišnje stoje inozemna predstavništva, uštedjeti gotovo milijun eura.

U Glavnom uredu HTZ-a nisu u svemu toliko ekonomični budući da su natječaj raspisivali i za predstavništva kojih od iduće godine neće biti. “Morali smo, iz formalnih razloga”, kaže direktor HTZ-a Ratomir Ivičić. Kako god bilo, na sjednici Turističkog vijeća jučer je odlučeno da na direktorskim pozicijama u Austriji i Švedskoj ostanu dosadašnji ljudi, dok će ured u Ljubljani preuzeti Metka Bradetić, u Pragu Jelena Bikić, a u Londonu Ivona Grgan.

– Praški direktor morao je u mirovinu, a u Britaniji i Sloveniji htjeli smo svježinu, strast i bolje rezultate – pojašnjava kadroviranje Ivičić. Dodatno je pojašnjenje trebalo i oko 8,15 milijuna kuna za potpore događanjima.

Kontinentu i Zagrebu ide samo 21,3% tog novca, obalnim županijama bez Istre 39,7, a samoj Istri 38,8%. Veliki nerazmjer – smatra član Vijeća Drago Ružić. Isticanje Istre nije se svidjelo ministru Darku Lorencinu:

– Nerado tako razgovaram, ali od ovoga je puno veći nerazmjer u turističkom prometu između obale i kontinenta. Osim toga, od 107 milijuna za sve manifestacije i potpore nerazvijenima, kontinentu ide čak 26 milijuna.     

>> Dočekali su ga kao manekena, a dobili ministra od akcije

Komentara 1

Avatar mirica19
mirica19
09:40 22.07.2015.

Ide SDP uhljebit još ono što može dok su na vlasti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije