Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba za klevetu

Ostojić: Nema šanse da se Petrova ili bilo koga drugog prati 'na crno'

17.05.2016., Zagreb - Nastavak sudjenja na Opcinskom sudu Enimarku Ponjevicu, direktoru General Securityja, optuzenom da je oklevetao Ranka Ostojica.  Photo:
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
18.05.2016.
u 06:39

Bivši čelnik MUP-a tužio je Enimarka Ponjevića zbog toga što ga je Ponjević prozvao da je odgovoran za praćenje šefa Mosta

– Nema šanse da se analitička obrada Bože Petrova ili bilo koga drugoga može napraviti “na crno” – kazao je u utorak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je svjedočio u postupku u kojem je direktora zaštitarske tvrtke General Security Enimarka Ponjevića tužio za klevetu zbog optužbi da je odgovoran za praćenje čelnika Mosta Bože Petrova. Ostojić je kazao i kako mu u početku nije bilo jasno zbog čega Ponjević sudjeluje u javnim istupima koji diskreditiraju i SDP i njega kao ministra, ali da je “povezao stvari” kada je saznao da Ponjevićeva tvrtka osigurava Božu Petrova i Most.

U jednom od svojih javnih istupa Ponjević je naveo i da je “Ostojić preko Marija Bertine (bivšeg šefa PNUSKOK-a, op. a.) naložio da djelatnici analitike MUP-a izvrše uvid kontakata u analitički softver I2 za broj telefona Bože Petrova”. Taj podatak Ponjević je prema vlastitom priznanju pročitao u anonimnoj predstavci koja je Saboru dostavljena još lani.

– PNUSKOK organizacijski spada pod kriminalističku policiju tako da je šefu PNUSKOK-a nadređen načelnik krim-policije, a njemu je nadređen glavni ravnatelj policije. Prema Zakonu o policiji, ministar se ne smije miješati u rad kriminalističke policije tako da ja Bertini nisam mogao narediti ni pokretanje ni obustavu takve analitičke obrade – objasnio je Ostojić, koji je kazao i kako su sumnje iz predstavke okončane još otkako je USKOK utvrdio kako prema Boži Petrovu nisu poduzimane nikakve radnje praćenja ili bilo kojeg drugog oblika tajnog nadzora.

>> Grmoja: Ne vidim zbog čega bih se trebao ispričati Ostojiću

>> Ranko Ostojić na sudu: Tuži HDZ-ovca, bivšeg šefa tajne službe i voditelja

Komentara 17

Avatar tabasko
tabasko
08:36 18.05.2016.

Ovaj čovjek je Opačićkina LAŽA.

SA
sanjaaa0801
08:51 18.05.2016.

Isto kao sto niste koristili PNUSKOK za obracun s politckim neistomisljenicima! Sta je sa scastikom drute Ostojicu ?Ko vama jos vjeruje?!

ST
stefj
09:03 18.05.2016.

Hm, ne znam za Ostojića, ali svaki dan svjedočimo da je Lozančić napravio vrhunski posao za SDP. Ne vjerujem da je tu policija djelovala puno drugačije od tajnih službi i po drugom diktatu. Očito je kod nas normalno koristiti državne i javne strukture u stranačke svrhe. Sjećam da su se pojedina ministarstva otvoreno uključivala u predizbornu kampanju na strani SDP-a, kako je tek onda bilo sa stvarima koje su dalje od očiju javnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije