Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Geler u leđima

Ranjeni na svadbi: Pucali iz topa ručne izrade!

14.10.2013.
u 19:25

Top su postavili na travnjaku neposredno uz pješačku stazu gdje se nalazio veći broj osoba, a opaljenje su izvršili u trenutku kretanja svadbene povorke.

Dvije su osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena u subotu tijekom svatovskog slavlja u Lužanima kraj Slavonskog Broda. Do ranjavanja je došlo kada su dvojica muškaraca u dobi od 47 i 32 godine slavlje uveličavali pucajući iz topa ručne izrade, kojeg su prethodno napunili barutom i papirom. Top su postavili na travnjaku neposredno uz pješačku stazu gdje se nalazio veći broj osoba, a opaljenje su izvršili u trenutku kretanja svadbene povorke.

Međutim, kako je vjerojatno bio neispravan, top se u trenutku opaljenja naprosto rasprsnuo. Ni najstariji stanovnici Lužana ne sjećaju se kada se u njihovu selu zbio tako bizaran i tragikomičan događaj. – Slučajno sam prolazio tom ulicom, kada je odjednom odjeknula jaka eksplozija. Dobio sam jedan geler u leđa, no zapravo sam odlično prošao, jer sam se nalazio svega tri-četiri metra od topa – rekao nam je jedan Lužanac, kojeg je glup način proslave njegova sumještanina zamalo skupo stajao.

On dodaje kako je prava sreća što u eksploziji nije bilo više stradalih, jer je uokolo stajalo puno ljudi, među kojima je bilo i djece. Neki mještani kažu kako je riječ o crkvenom topu iz kakvog se ponekad puca prilikom proslave Badnjaka, ali ne i u svatovima. Oni tvrde kako iz topa nisu pucali članovi obitelji koja je organizirala svatove, nego netko od uzvanika. Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu, no doznajemo kako im život, srećom, nije u opasnosti. U eksploziji su oštećene i dvije obiteljske kuće, četiri osobna automobila te jedan motocikl. Pretragom kuće 47-godišnjaka pronađena je veća količina streljiva i oko 100 grama tvari slične barutu. Oba muškarca bit će kazneno prijavljena zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije