Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se rješenje
Povratak na članak

Ramljak razgovarao s dobavljačima: 'Mjenice su Agrokorov dug'

Vlasnik Mlinara Mato Škojo je nakon sastanka s Ramljakom novinarima kazao kako se pitanje naplate mjenica ne može na jednom sastanku riješiti.

Komentari 3

ST
stefj
22:24 12.04.2017.

Eh te mjenice. Neke firme su se dovele do velikih problema. Koliko mi je poznato u najgoroj situaciji je Franck koji je uglavnom radi toga otišao u blokadu nekih 700 mil. Kn, a ukupni godišnji promet mu je 800 mil... To je samo jedan jako dobar pokazatelj koliko je dug Agrokora raspoređen kod dobavljača, te koliko bi se sve raspalo da država nije krenula smirivati situaciju... Ne znam tko će sve nastradati na kraju i kako će se pokušati riješiti problem. Sigurno će dio Agrokora bankrotirati i dobar dio duga neće se naplatiti, no to je uvijek mogao očekivati svatko tko je radio s Agrokorom... Da se Agrokor izvuče, banke bi morale upumpavati novac bez kamata 10-tak godina, a efikasnost poslovanja morala bi porasti jedno 5 puta. Budući da se cijene ne mogu povisiti, trebat će otpustiti ljude... Ipak Agrokor nije država, pa da neefikasnost i gubitke može pokrivati povećanjem poreza i zaduživanjem u nedogled...

VL
EU
eurobanana
21:04 12.04.2017.

Ako ce Ramnjak spasavati Agrokor kao i TLM..hahahaha Ante Ramljak i njegova neslavna epizoda u šibenskom TLM-u Ante Ramljak i njegova neslavna epizoda u šibenskom TLM-u TrisComHr • 10/04/2017 u 19:50 • 1 1 Ante Ramljak, izvanredni povjerenik hrvatske vlade izvanredni povjerenik hrvatske vlade za Agrokor, javnosti se predstavio selektivnom, filtriranom biografijom. Za one koji se ne sjećaju ili ne znaju, ovaj je Plenkovićev kadar za krizne situacije imao svoju, iznimno zanimljivu i nimalo slavnu ulogu i u „spašavanju“ posrnulog šibenskog TLM-a. I to u vrijeme kada je tu, najveću hrvatsku Tvornicu aluminija, 2015., preuzeo (navodni) ruski milijarder Igor Shamis. Koji je u Šibenik doveo i svoje posebne savjetnike i konzultante, Marijana Stričevića i Antu Ramljaka. Njihova je suradnja završila potpunim razlazom, no sva tri su iz Šibenika otišla potiho, podvijena repa. Ramljak, kažu u TLM-u, za svoje (neidentificirane) usluge i danas potražuje milijun kuna za koje je dobio zadužnicu od tadašnje uprave TLM Holdinga, ali kako na računu tvrtke nije bilo novca , tu zadužnicu nije uspio naplatiti. Mnogi će u TLM-u s ogorčenjem reći kako i nije imao zašto…

VL
DU
Deleted user
21:58 12.04.2017.

Podrška HR politici,faktoring kućama te Eu i ruskim bankama

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.