Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini ne štedi?

Maras brani Rajka Ostojića: Sigurno troši manje od Milinovića

Maras Ostojić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
13.02.2014.
u 11:15

– Naš obol u pokretanju gospodarstva bilo je snižavanje stope doprinosa za zdravstveno osiguranje – rekao je ministar zdravlja.

Ministra zdravlja Rajka Ostojića novinari su prije sjednice Vlade zamolili komentar medijskih napisa da su svi ministri ljutiti na njega zato što on jedini u Vladi ne štedi.

– Svi se, naravno, moramo strpjeti dok se gospodarstvo ne pokrene, jer rast BDP-a od jedan posto vrijedi 2,5 milijardi kuna. Kad stvorite novih 2,5 milijardi kuna, onda imate dovoljno i za vojsku i za zdravstvo i za socijalu i za kulturu. Svi mi u Vladi radimo kao jedan tim. Naš obol u pokretanju gospodarstva bilo je snižavanje stope doprinosa za zdravstveno osiguranje čime smo gospodarstvu dali 2,5 milijardi kuna – rekao je ministar Ostojić.

"Ostojić sigurno troši manje nego Milinović"

Ministar poduzetništva Gordan Maras komentirajući medijske napise da su svi u Vladi ljutiti na ministra zdravlja, zbog kojeg svi moraju štedjeti više nego što su planirali i zato što on sve više troši, rekao je: – To nije istina, nismo mi ljutiti na Rajka Ostojića. Svi u Vladi ponašaju se racionalno, a ministar zdravlja Rajko Ostojić naslijedio je velike dugove i nije on kriv što se zdravstvo mora krpati iz godine u godinu. To su kosturi iz ormara, a Ostojić sigurno troši manje nego njegov prethodnik Darko Milinović.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić rekla je da se ona više ljuti na one koji su mu ostavili dugove nego na kolegu Rajka Ostojića i dodala da se zbog svih tih naslijeđenih problema svi ministri ponašaju kao da su na minimalcu i troše samo na najosnovnije stvari.

Činjenica je da su reforme u zdravstvu sporije

Njezin kolega Branko Grčić nije želio bezrezervno braniti kolegu Rajka Ostojića. – Činjenica je da reforme u zdravstvu idu sporije nego što smo mi to htjeli, ali je činjenica i da smo u zdravstvu odmah na početku mandata ove vlade uzeli 2,5 milijardi kuna, što je posljedica smanjenja doprinosa za zdravstveno osiguranje od dva postotna poena. Taj problem zajedno s naslijeđenim dugovima zdravstvo prati non-stop. S tim ćemo se boriti, ali nema brzih i lakih rješenja – rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

>>Hrvati plaćaju poreze kao da žive u Australiji ili Norveškoj

>>U Vladi su već spremni na to da EU neće prihvatiti njihov plan za rezanje deficita

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 20

NV
novo vriijeme
11:02 13.02.2014.

On misli da je važno da njegovi SDP ministri nisu ljuti na njega, a ljutitih 4milijuna potencijalnih pacijenata i 70000 zdravstvenih radnika koji ga plaćaju nisu mu važni.

Avatar MK
MK
11:25 13.02.2014.

Ajde Marasu bolje objasni kako su nestali onih 730 milijuna koje si pustio niz WC-skoljku... ...a najavljivao si to kao "Poduzetnicki Impuls" za 2013?! ...to je bio ono kao impuls za pokrivanje troskova za odpustanje radnika?!

NV
novo vriijeme
11:39 13.02.2014.

Šta ministar poduzetništva ima sa zdravstvom i šta o tome zna da daje izjave. Jedino ako je zainteresiran da propadne zdravstvo kako bi "poduzetnici" poput Gabrića ojačali njegov resor. Onda će se bolnice voditi kao Coca Cola-e, ono što je profitno u liječenju ostaje, ono što je skupo ukidamo (npr. pacijenti sa karcinomima ) . Zato je i Ostojić izjavio da će HZZO postat profitna organizacija, znači nema više osiguranja za stare jer od njih ne možeš ništa zaraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije