Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o knjizi 'Samo istina'
Povratak na članak

Rahim Ademi reagirao na napis Onesina Cvitana: 'Zbogom zauvijek, lažni prijatelju!'

"Kada sam vidio članak u kojem o meni i mojoj knjizi govori moj kućni prijatelj prof. dr. Onesin Cvitan, malo je reći da sam ostao šokiran. Osjećao sam se kao da mi je prijatelj zabio nož u leđa"

Komentari 61

Avatar southman
southman
12:06 21.12.2021.

Dva topa i pet praćki i razbili istočne junake.

VL
TO
TORQUEMADA
11:42 21.12.2021.

Nadam se da ste ponosni na svoj profesionalizam. Uspjeli ste Cvitanovo ime svaki put napisati krivo, a spominje se u tekstu desetak puta. Pa kakve bisere vi to angažirate da vam pišu članke!?

VL
DU
Deleted user
12:16 21.12.2021.

Jedna od misterija Domovinskog rata je i Ademi odnosno on, kao osumnjičeni u Den Haagu izjavio tamo da ništa on nije mogao ni planirati niti izvesti na terenu, da je on bio "nevažni kotačić" u ratnoj mašineriji, da se slobodno izrazim... A gle sad, ne da je on sve planirao i svuda uspio "riješiti neprijatelja" nego čak i toliko precizno planirao da je IV i VII brigadi dodijelio ratnu zadaće do crte sredine na tvrđavi u Kninu...

VL
DU
Deleted user
11:55 21.12.2021.

Pročitah Ademijevu knjigu. Puno samohvale, što je vidljivo čak i onima koji ne znaju stvarni tijek pojedinih događaja. Ukratko, kad bi tijekom rata bio negdje postavljen, imenovan,onda piše: "zbog tog i tog razloga postavljen sam za zapovjednika...". A kad je smijenjen, onda:"...dobio sam samo kratku depešu da sam smijenjen, ni danas ne znam zašto". I tako više puta. Pročitajte, vidjet ćete.

VL
Avatar El-Delinquente
El-Delinquente
14:29 21.12.2021.

Ademi je sudjelovao u obrani Hrvatske i zato mu vjecna hvala. Zbog cega mu je potrebna takva megalomanija u vezi sa njegovom osobom je drugo pitanje. Uvjek mi je problem kada netko ide u javnos predstavljajuci sebe kao jedinog, pravog i junackog a po toj logici sve ostale kao lazove, laznjake i kukavice. Knjiga "Samo istina" je po samom naslovu prepotentna i zbog toga se mora citati sa oprezom. Osobno, nikada za sebe ne bih rekao da znam jedinu i vjecnu istinu o svemu, narocito ne nakon 30 godina jer je to kontraproduktivno i ukazuje na jaki narcizam. A Ademiju nije prvi put da se predstavlja kao neka zrtva i neki genije koji je skoro sam oslobodio zemlju a kojega eto samo ostali pokvarenjaci ne zele priznati.

VL
SI
sisavac
12:39 21.12.2021.

drugačije se branio u haagu, tamo se prikazivao kao nebitan u lancu zapovijedanja i planiranja akcija. sad kroz knjigu se približava zaslugama za koje se inače dodjeljuju naslovi maršala.. ej ademi, što ti je knjiga trebala, vi se među sobom niste još raskusurili, tko je za što bio zaslužan, a tko nije. mogao si fino uživati u mirovini, ali ne, zaželio se i ti književnosti. pa eto, i sam znaš da je cvitan u pravu, to je tvoj pogled i doživljaj rata. na nesreću, i drugi su bili u njemu, i vidjeli tebe sa strane, kao i svakog drugog.

VL
TO
tomedosen
13:26 21.12.2021.

Svaki čovjek je pomalo egoist, a vojnici pogotovo, no kad to prijeđe u japajajalo onda je to bolest. Nisam čitao Ademijevu knjigu no niti jedan časnik pogotovu general ne smije pasti u zamku da pljuje svoje kolege časnike, a Ademi je to napravio. Među ostalim i nekoliko mojih prijatelja vrsnih i čestitih časnika je popljuvao. Znam ga iz viđenja kao zapovjednika ZP GOSPIĆ, gdje je smijenjen. Nakon toga je stožerni časnik u ZP SPLIT, dakle i prema njegovim riječima on je djelovao prema naputcima, zahtjevima svog zapovjednika a to je bio Ante Gotovina. Reći za sebe da je upravo on onaj kotač koji je zaslužan za oslobađanje Hrvatske je previše zar ne. Sjećam se sjajnih časnika A. Čeku i Šalja i mnogi drugih Kosovara koji su otišli braniti Kosovo od srpske agresije, Ademi to nije učinio. Zašto?

VL
DU
Deleted user
12:30 21.12.2021.

Upoznao sam mnogo pravih junaka rata ali ne zele ni u politiku ni u knjige, jer je za njih to proslost tako da ih jos vise postujem!

VL
DU
Deleted user
14:40 21.12.2021.

Ovaj Ademi se ponaša ka' "one-man army", što bi rekli Amerikanci. Ispada da je on sam Hrvatsku oslobodija. Nevjerojatno.

VL
NB
niko bitan
14:48 21.12.2021.

Pročitao i nešto naučio. Može se o stvarima diskutirati. Na originalnim kartama operacija od Kozjaka 95 pa nadalje do kraja rata u BiH piše: Zapovjednik operacije - Gotovina i Plan izradio: Ademi To su bile ključne operacije za oslobađanje jugaa Hrvatske i pobjedu u BiH. Sad vi pljucajte. To što ne znate ove stvari je dobar razlog da se zapiše istinu. U knjizi ima i propusta, ali bila bi velika šteta da nije napisana. Ne treba mi vaš palac, većinom komentiraju oni koji nisu stvar pročitali. I još nešto, nijedna knjiga do sada me spominje toliko postrojbi i imena. Normalno da ni ova ne spominje sve i da ne zna sve.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
14:48 21.12.2021.

Čitao sam pažljivo knjigu, a i sam znam ponešto o tome. Nitko, ali baš nitko se ne osvrće ni na jedan konkretan detalj, a knjiga ih je zaista prepuna. Navedene su točne kote, otprone točke, pravci kreta nja, datumi, i sudjelujuće postrojbe. Navedeni su i sudionici koordinacija na zapovjednim mjestima, i nitko do dana današnjega nije rekao, oprosti Ademi, ali nije bilo tako. Bilo je ovako i ovako. Nego samo i jedino opća naklapanja, i pokušaj zamagljivanja istine koja je iznesena u knjizi. Zašto zamagljivanje? Lako je to dokučiti. Ako se zna konkretno djelovanje i istina kako će onda mirnodopski čelnici udruga, a svi su redom u ratu bili vrlo nisko rangirani, biti veliki ratnici.

VL
OZ
ozbiljan22
13:34 21.12.2021.

Ademi, pa tisti je moral reći da nisu došli, izgubili se na putu do njega, negdo ih je prodal.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
20:09 21.12.2021.

Generale,dobro vam je supruga savjetovala.

VL
MA
Marmot
13:51 21.12.2021.

Ovu knjigu bombastičmog naslova vidim kao podizanje spomenika samom sebi. Generale Ademi jesi li jedino ti isključivi vlasnik i monopolist istine? Neću dalje.

VL
DU
Deleted user
17:00 21.12.2021.

Dobro je admine. Samo brisi sve sto ti se ne svidja. Sva sreca je da nemamo cenzuru

VL
VR
vrmenta
16:34 21.12.2021.

Zašto šuti general Gotovina kao zapovjednik ZP Split,ili on po onoj ne bi se štel mešati

VL
MK
MKinkognito60
21:05 21.12.2021.

Bolje čitati knjge koje pišu oni koji su se borili za Hrvatsku nego oni koji su se borili protiv nje i zato sam knijgu pročitao. Ipak Ademi je neke događaje ipak dobro izglancao ko bi se u njima bolje vidio, Neke događaje je izostavio jer se ne daju izglancati. Najgore mi se čini kako je zaboravi spemenuti neke of ljudi bez kojih on ne bi postao to što je. Svejedno je dao neke nove poglede i izazvao reakcije, možda neto napiše ono što je on izostavio.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
06:49 22.12.2021.

Pozdrav svim braniteljima!

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
13:11 21.12.2021.

Dvije udruge samo iz Šibenika znači ovi koji su branili grad 1991. i šibenska specijalna policija, ali prije dva dana svoje priopćenje je poslala i udruga veterana 4. Gardijske brigade i iz tog priopćenja se najbolje vidi koliko u toj knjizi lažeš moj Ademe. A što se tiče pojedinaca, general Šundov bio je zapovjednik 4. GBR a kasnije zamjenik zapovjednika ZP Split, a general Rakić bio je glavni planer svih operacija ZP Split koje ti prisvajaš sebi, kao i vježbe Bandira na Viru. Što ti je to trebalo Ademe pod stare dane ići pisati te laži i netočnosti i nepreciznosti, čemu to?

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
13:44 21.12.2021.

Svi mi,koji smo bar u jednoj bitci,dali sve od sebe, na žalost, imamo samo svoju istinu.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.