Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZMAJLOVIĆ U BIH

Rafinerija u Bosanskom Brodu bit će modernizirana do kraja 2015.

mihael zmajlović,portal,rafinerija brod (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
11.02.2013.
u 15:55

I dalje ćemo pratiti razvoj situacije po pitanju zaštite okoliša, rekao je ministar Zmajlović

Iako ekološka dozvola za rad prekosavske Rafinerije nafte istječe 5. prosinca 2016., proces modernizacije ovog pogona bit će završen do kraja 2015. godine, kako je i prije bilo najavljeno. Tada će biti riješen problem onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, ali i do toga roka stalno će se raditi na rješavanju ekoloških problema. Istaknuto je to na današnjem sastanku koji je na zahtjev hrvatskog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića održan u Bosanskom Brodu.

– Vodstvo Rafinerije i Optima grupe informiralo nas je o tome što je po pitanju modernizacije pogona napravljeno od našeg posljednjeg sastanka do danas i koji su planovi za dalje. Dobili smo jamstva da proces ide svojim tijekom, no u svakom slučaju i dalje ćemo pratiti razvoj situacije po pitanju zaštite okoliša – rekao je Zmajlović.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović najavio je skoro potpisivanje međudržavnog sporazuma o zaštiti okoliša. Također je rekao kako je u obostranom interesu rad na poboljšanju kvalitete života s obje strane rijeke Save.

Inače, Zmajlović je u BiH ispraćen transparentom s porukom "Ministre, branite Brođane", koji je na mostu koji spaja dvije države izvjesila Facebook-grupa "Kad ako ne sad".

>> Potpisivanje peticije "Za čist zrak".

>> "Alarmantno zagađenje u Slavonskom Brodu! Učinite nešto!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije