Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOŽE RADITI

Radniku ukinuli bolovanje, poslodavac pobjesnio: 'Uhljebnička vojsko, naši zaposlenici nisu gamad'

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.01.2020.
u 19:06

- Neću mu dozvoliti da takav dolazi na posao i plaćat ću mu sve što kao čovjek zaslužuje, a Vama neću dati mira, pisat ću i reklamirati Vaše sposobnosti i Vaše službe s Rive - poručuje Malenica

Odluka o ukidanju bolovanja građevinaru A.S. razljutila je njegovog poslodavca Davora Malenicu koji je stao u obranu svog radnika, a odluku kontrolorke HZZO-a nazvao je "bezglavom i uhljebničkom".

"Poštovana kontrolorko bolovanja iz splitskog ureda. Obaviješteni smo da ste vi očito 'bezglavo' i tipično uhljebnički prekinuli bolovanje našeg zaposlenika i kao takvog ga vratili nama kao ping-pong lopticu pod parolom 'pa nećemo te ni mi više plaćat' neka plaća poslodavac i opet izjavljujući floskulu ako se ponovno vratiš na bolovanje u roku 30 dana ne ideš na teret poslodavcu, a o iznosima njegovog prosjeka plaće prosjeka vas iz 'uhljebistana' očito nije briga. Ma ne bi ni mene bilo briga da Vi gospođo mene plaćate, kao što ja plaćam Vas. Svaki mjesec draga gospođo 40 tisuća kuna pošaljemo mi Vama.

Budući da ovo već drugi put istom čovjeku radite, a budući da ja kao poslodavac ovo učestalo doživljavam od uhljebničke vojske Vaših kolegica. Budući da ne doživljavamo svoje zaposlenike kao 'gamad' već ljude poštovana gospođo uhljebice s potpunom odgovornošću izjavljujem:

A.S. je vrhunski radnik, sa 32 godine radnog staža, zaposlen kao elektroinstalater kod nas preko 10 godina. 

A.S. je napravio elektroinstalacije u svim zgradama kvartova Pujanke i Mertojak i mnogo toga u svom životu.

A.S. je najžilaviji radnik i najveći radnik.

A.S. se je naradio kao tri druga zaposlenika.

A.S. ne može unuku podignuti, a balote su mu prve zabranjene.

A.S. ne laže, imate nalaze, ali Vama vjerojatno nevjerodostojnih Vaših kolega.

A.S. se ne može vratiti na posao, ja Vam to garantiram.

A.S. je s injekcija došao pod Vašu jadnu kemijsku olovku i izlizani pečat", poručio je Malenica putem Facebooka. 

Kontrolorku je pozvao da dođe nadgledati jedan radni dan radnika kojemu je ukinula bolovanje. "Pa ako ste 'čovjek' pomozite mu se sagnuti ili popeti na skale", dodaje. Sve dok to ona ne učini, kaže Malenica, on neće dozvoliti svom zaposleniku da takav dolazi na posao.

- Neću mu dozvoliti da takav dolazi na posao i plaćat ću mu sve što kao čovjek zaslužuje, a Vama neću dati mira, pisat ću i reklamirati Vaše sposobnosti i Vaše službe s Rive. Ugodan dan Vam želim i nadam se da Vam je dobar prozor u uredu pa ne osjećate buru u kostima kao moji zaposlenici na gradilištu - završava ogorčeni splitski poduzetnik.

VIDEO Radnica KTC-a o neradnoj nedjelji

Ključne riječi

Komentara 112

BE
berija
19:39 22.01.2020.

Ako ugostiteljima nedostaje 10000 zaposlenika neka država otpusti 10000 ovakvih bezveznjaka i riješen problem. Pa neka vide malo kako je 8 sati stvarno raditi a ne sjediti u toplom uredu, malo otići na kavicu, napraviti malo dužu pauzu pa obaviti kupovinu, obaviti štogod.

DU
Deleted user
20:27 22.01.2020.

Lijepo ju/ih je oprao, ali uzalud mu trud. Imuni su na sve.... Uhljebništvo je ,"zna se", neuništivo...

MA
MarkoMaras
23:10 22.01.2020.

Sad ćete vidjeti kad mu zaredaju građevinske inspekcije! Provjeravat će ciglu po ciglu dok ne nađu neki razlog da ga zatvore i unište. Ne možeš se nekažnjeno buniti protiv državne mafije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije