Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neisplata plaća

Radnici zabočkog Dekora od jutros u štrajku

štrajk radnika dekora (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
10.09.2013.
u 12:29

Kako nam je rekao sindikalni povjerenik u Dekoru Darko Princ, u štrajk su krenuli zbog neisplate 40 posto plaće za lipanj, a također nisu dobili ni minimalce za srpanj i kolovoz.

Radnici zabočkog Dekora, poduzeća za proizvodnju rasvjetnih tijela koje zapošljava 63 radnika, a čiji je većinski vlasnik Dragutin Plahutar koji je vlasnik i bazena u Krapinskim Toplicama koji su već godinama zapušteni, od danas ujutro su u štrajku. Kako nam je rekao sindikalni povjerenik u Dekoru Darko Princ, u štrajk su krenuli zbog neisplate 40 posto plaće za lipanj, a također nisu dobili ni minimalce za srpanj i kolovoz.

- Ne možemo više dalje. Djeca su nam krenula u školu, treba im kupiti knjige, obući ih, trebamo plaćati struju, vodu i ostale režije, svi smo u velikim minusima na tekućim računima, a plaća nema. Radimo za minimalac od oko tri tisuće kuna bruto, odnosno oko 2200 - 2400 kuna neto, no ni to nam naši poslodavci neće ili ne žele isplatiti. S druge strane Uprava su kupuje luksuzne automobile. Pozivamo inspekcije neka dođu u poduzeće i neka ispitaju gdje odlazi naš novac kojeg smo svojim radom pošteno zaradili – rekao nam je sindikalni povjerenik Princ dodajući kako još uvijek ne zna do kad će štrajk potrajati.

Pokušali smo doći i do direktora Dekora Miroslava Rasonje, no na porti su nam rekli kako ga u poduzeću nema, a broj mobitela nisu nam htjeli dati.  

>> Štrajk u mirovanju, plaća mora sjesti najkasnije do petka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije