Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Radnici oteli gazdu zbog duga od 2000 eura

Trojica Zagrepčana otela su svog 52.-godišnjeg gazdu iz Splita zbog dugovanja od 2000 eura, a navodno su ga udarali i prijetili mu da će nestati.

Komentari 22

MI
miroz
16:03 14.02.2010.

usko dragi sugrađani morat ćemo udarat i državnike naše...

VL
D
D
19:00 14.02.2010.

da funkcionira država do toga nebi ni došlo, a kad nema zakona koji sprečavaju dugovanja , onda se nemojmo čuditi ovakvim situacijama. hitno treba zaštititi vjerovnike i radnike jer svaka lopina koja je nekom dužna otvara lanac koji stvara probleme na tržištu i uništava one koji pokušaju pošteno raditi i živjeti.

VL
MI
miso
15:21 14.02.2010.

Strašno! Nije im isplatio zarađeno. A zamislite da im je još uzeo i žito s tavana (silosa). Draga Jadranka, to je naša realnost.

VL
OB
-obrisani-
15:27 14.02.2010.

bas me zanima hoce li netko jednog lijepog dana IZUDARATI one velike gazde kao sto su Rosevelt i Rothschild i njihove slugane Geitnera i Ben Shalom Barnanke-ja,zbog kradje desetaka TRILIJUNA dollara od svih naroda svijeta

VL
DU
Deleted user
15:40 14.02.2010.

I što da sad radiš? Ako ćeš po zakonu, nikad nećeš vidjeti svojih novaca. Pogledajte sve ljude kojima nije isplaćena plaća. A ako ćeš na silu, završiš u zatvoru. Stvarno da čovjek poludi....

VL
CE
cericzel
16:12 14.02.2010.

Kako sve veće firme u startu osiguraju određenu garanciju plaćanja, a radnik, jadan, da zatraži garanciju isplate prije početka radova, više na ni jedan posao ne bi bio pozvan.. i sad će jadni ovih dve \'iljade eura dati za sudskee troškove. Danas se radnik cijeni manje od vijetnamske svinje.

VL
OB
-obrisani-
15:53 14.02.2010.

tako se to radi!!! DOLJE BANDA LOPOVSKA!!!

VL
CR
crocro
16:14 14.02.2010.

Znam poštenog radnika koji je radio kod privatnika ali više mjeseci nije dobivao teško zarađenu plaću. Za to vrijeme taj gazda se provodio i očito služio novcem radnika. Kada je ovaj vidio da radi za njega besplatno, i nakon što mu na njegovo učestalo traženje nije htio isplatiti višemjesečnu naknadu za rad, ovaj jadni radnik zaključio je da ga mora napustiti i tražiti novi posao. Naravno da je opet zahtjevao povrat novca koji mu je gazda ostao dužan, a onda je gazda jadnom radniku priopćio šokantnu vijest. A to je da je radnik njemu dužan. Dakle, gazda je izmislio radniku taj dug, a ovaj siromak ubijen u pojam ne zna što da od jada radi. Mlad je čovjek, nema novca za tuživanje i bespomoćno plače za svojim teško zarađenim novcem i izgubljenim mjesecima radeću za gazdu lopova. A da li je on jedini? I zato se nemojmo čuditi što se pojavljuju slučajevi kindapiranja i uličnog načina istjerivanja pravde. Umjesto da se odmah zatvaraju takvi obrtnici ili dr. privatne tvrdtke koje ne plaćaju mjesecima svoje radnike, da se odmah oduzima imovina gazdama i namiruju radnici, a gazde da se hlade u Lepoglavi barem 20 godina ili više. Tako bi trebala raditi pravna država. Ndam se da će i država progledati i stati u zaštitu svim oštećenima a lopove i varalice procesuirati.

VL
VI
vitos
16:39 14.02.2010.

meni i kolegama je bivši gazda ostao dužan 6 plaća (imao sam za naše prilike jako dobru plaću) i svašta mi je u afektu padalo na pamet, al zašto zbog budale griješiti dušu, tužili smo ga na trgovačkom sudu i sad je firma u stečaju... na žalost, situacija je takva da sumnjamo da ćemo se ikada naplatiti, a on koji je oštetio nas, državu, banke i dobavljače za 120 mil.kn izgleda nikad neće odgovarati... tako je to kod nas, krupni lopovi uvijek bolje prolaze od sitnih, a najgore prolaze oni koji uzimaju pravdu u svoje ruke uslijed nemoći zbog nefunkcioniranja institucija... jadna nam majka...

VL
OB
-obrisani-
16:42 14.02.2010.

VITOS , UPRAVO SI ODGOVORIO NA SVOJE PITANJE : \"al zašto zbog budale griješiti dušu\" firma mu je u stečaju , on si je osigurao nekoliko računa u švicarskoj a vi te novce nećete nikad dobiti. čestitke ovim ljudima kojimaima je voda došla do grla !

VL
ST
sttipe
16:51 14.02.2010.

svakog bi poslodavca prisilija da unaprid placa radnike na racun agencije..i da agencija uplacuje place..tako da agencija nazove radnika i obavjesti ga da mu gazda za iduci misec nije uplatija placu..pa radnik kako oce..agencija nek uzme 3 kune po radniku,svi zadovoljni..ili bi poslodavca prisilija da ima osiguranje u banci..pa da se radnik naplati sam..banka uzme obrt,vozilo,ili tako sta..suda i nevide..nego dok praksa ne bude uzimanje tri ukradene vridnosti,krast ce se..drzava nam je napravljena za pojedince,da mogu krast..rezime,-sabor je organizira lopovluk,i ne zeli ga sprijecit..

VL
VI
vitos
16:52 14.02.2010.

@za-pravednu-hr ne samo da bi ogriješio dušu nego bi poput ovih momaka završio u crnoj kronici, dok su na žalost krupni kriminalci zaštićeni! ne želim to priuštiti svojoj djeci... iako sa druge strane razumijem i one koji uzmu pravdu u svoje ruke.

VL
VZ
veki_zg
17:17 14.02.2010.

svaka cast ljudima !

VL
OB
-obrisani-
17:27 14.02.2010.

ovo s građevinskim poduzetnicima je više nego smiješno. jadni radnici ikada ne znaju kad će im i hoće li im biti plaćen rad. znam to od x poznanika. bože sačuvaj.

VL
OB
-obrisani-
18:02 14.02.2010.

Ovaj primjer bi morali sljediti i svi ostali radnici kojima nije plačeno za njihov rad ako bandite nije moguče uvjeriti u činjenicu da se za rad mora pravovremeno platit onda udri po tamburi

VL
OB
-obrisani-
18:12 14.02.2010.

kad pravna država zakaže ,ulica primjenjuje svoje zakone ...opravdavam postupak radnika no sudstvo koje je podmićeno neće tako misliti

VL
D
D
19:04 14.02.2010.

te radnike niko ne pita ako ne plate režije , pa im isključuju struju i vodu što bi po meni isto tako bio akt nasilja, ljidi ovo je borba za preživljavanje , nasuprot bahatim \"gazdama\" koji troše na luksuz , a \"nemaju\" za plače.

VL
MM
Mladen Miletić
23:31 14.02.2010.

Kada pravosuđe neče da rdi nezna da pomogne očajni ljudi probaju sve da dodju do svoga novca , ja čekam 13 godina pravdu ali bez milosti za žrtve raju stoku sitnoga zuba. Sada riješavaju par menađera i to je to igrapodvala gluma za EU kako funkcioniraju ...,

VL
MM
Mladen Miletić
23:38 14.02.2010.

Samo tako je moguče doči do svojega i samo tako je moguče da se nešto promjeni večina rdnici trebaju mlatiti one koji su im dužni. Pametna država neka pozatvara sve radnike onda neka sami rade pametni pljačkaši u Hrvatskoj. Zakonodavacavac dozvoli zakonski da poslodavac neda ljudima mjesecima novac da gladuju skupa sa malim hrvatima sa svojom djecom. To ni Srbi nisu radili izgladnjivali malu djecu a dans to odobrava VLADA , do kada ?

VL
LI
likich
01:54 15.02.2010.

Svi radnici kojima ne isplaćuju plaće trebali bi postupiti ovako! Kad se nakupi slučajeva, možda se država pokrene i zaštiti radnike, a i gazde će se početi bojati... Da mene netko ne plati, prvo bi mu zaprijetio, a ako ne bi vrijedilo, izvršio bi prijetnju. I ponovio sve dok ne dođem do SVOJE love! Od sudovanja i \"pravne države\" ne očekujem ništa jer u ovim krajevima toga nema i znam da me jedino mojih 10 prsta može spasiti od bahatog bezobrazluka kojekakvih kretena...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.