Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Radnici koji završe u samoizolaciji bit će destimulirani s 10% plaće'

- Kompanija Tehnix će uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj - obavijestio je svoje radnike Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix
27. listopada 2020. u 21:19 75 komentara 23126 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Tvrtka Tehnix danas je obavijestila svoje zaposlenike da se uključuju u borbu protiv pandemije dodatnim mjerama koje stupaju na snagu od sutra. 

- S obzirom da je svaki dan situacija s Covid-19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji bit će destimulirana u iznosu od 10% plaće. Moramo biti svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta - stoji u obavijesti koju potpisuje direktor Đuro Horvat.

Kabina za testiranje zaraze: Zdravi dobivaju zelenu, a bolesni crvenu kartu i prijevoz do bolnice TVRTKA TEHNIX Kabina za testiranje zaraze: Zdravi dobivaju zelenu, a bolesni crvenu kartu i prijevoz do bolnice

Obrazlažući svoju odluku, Horvat je istaknuo da je cilj održati proces proizvodnje u punom kapacitetu jer postoji velik interes za njihove proizvode i u ovoj krizi.

- Zdravlje nikad nije imalo veću cijenu nego danas i uz sve mjere propisane od epidemiologa, za naše radnike provest ćemo i dodatne procedure kako bi ih što bolje zaštitili od bolesti. I u ovim teškim vremenima postoji veliki interes za naše proizvode, posebice za korona kabine. Uz brojne narudžbi iz cijele Hrvatske, bilježimo i veliki interes iz Švicarske, Luksemburga i drugih europskih zemalja. Zbog toga nastojimo da proces proizvodnje održimo na punom kapacitetu pri čemu je najvažnije zdravlje naših zaposlenika, rekao je Horvat za eMedjimurje.

Za radnike u samoizolaciji osigurali su i prehranu, kao i telefonski kontakt s obiteljima s kojima mogu komunicirati i na druge načine, koje dozvole epidemiolozi.

- Na taj način i njih i njihove obitelji, kao i radne kolege, želimo zaštititi od razvijanja simptoma i širenja bolesti, ako u pojedinom slučaju do nje i dođe - dodaje Horvat.

TVRTKA TEHNIX Oglasio se poduzetnik koji je donirao SDP i Škoru: Dat ćemo novac i HDZ-u ako nas pitaju

Upitan što znači navod o destimulaciji u iznosu od 10% na plaću, odgovorio je:

- Smatram da u ovo vrijeme svi moramo biti naročito odgovorni prema sebi, svojim obiteljima, ali i kolegama na poslu. Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti. Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje.

Dodao je i da su Vladine mjere dobre, ali da ne bi smjele vrijediti na duži rok jer bi to za gospodarstvo bilo demotivirajuće.

- Posao je Vlade da tvrtkama i našim zaposlenicima osigura takve uvjete u kojima ćemo normalno raditi i stvarati te na taj način omogućiti normalnu isplatu plaća, redovno pokrivanje troškova poslovanja i ispunjavanje obveza prema državi, zaključuje za kraj našeg razgovora - zaključuje.

 

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima
  • stefj:

    Da, tu sad imamo taj problem da vam liječnik ne želi napisati bolovanje kada ste u samoizolaciji. Kad radite u nekom pogonu, ne možete raditi od doma, niti je to javna služba da se može ne dolaziti na posao, da ... prikaži još! se niti ne primijeti... Čudno kako se sindikati za to ništa ne bune...

  • Nadzornik:

    Čekaj, kaj taj kreten misli da ima pravo nekoga zatvarat u nekakav hotel i nakon radnog vremena? On bu određival ko se je nepažnjom zarazil? I hotel bu plaćal a radniku oduzimal? Pa ko opće hoće delat kod takve budale

  • Vilim:

    A da mi uvedemo jednostavno robovlasnički sustav koji bi poslodavcima relativno cak mozda i odgovarao, s tim da država sufinancira troškove prehrane i logorske troškove smještaja.poslodavci se obavezuju da ce se potruditi da robovi bas ne krepaju od gladi.