Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRTKA TEHNIX

Kabina za testiranje zaraze: Zdravi dobivaju zelenu, a bolesni crvenu kartu i prijevoz do bolnice

Kabina za testiranje zaraze: Zdravi dobivaju zelenu, a bolesni crvenu kartu i prijevoz do bolnice
Foto: Tehnix
1/7
29.04.2020.
u 20:07

Samo dvadesetak dana trebalo je za razvoj krematora, još jednog inovativnog proizvoda iz međimurskog Tehnixa.

Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca darovala je šest tzv. korona kabina za potrebe zdravstva u Međimurskoj županiji.

Riječ je o potpuno domaćem proizvodu koji bi, smatra direktor Đuro Horvat, mogao pomoći i turizmu. U specijalnoj mobilnoj karanteni za kontrolu, testiranje i privremeni boravak, može se izmjeriti temperatura i otkloniti sumnja u zarazu, a po potrebi u njoj četiri osobe mogu boraviti za vrijeme karantene i izolacije. Time se sprječava da zaražena osoba uđe u tvrtku, hotel ili neku ustanovu i prošiti zarazu.

Održana je i prezentacija kabine za potrebe Tehnixa koji zapošljava gotovo 500 radnika. Ako se utvrdi da je posjetitelj koji dolazi u tvrtku zdrav, dobiva zelenu kartu i može ući, no ako se pokaže da je bolestan, dobiva crvenu, i po njega dolazi specijalno vozilo tvrtke koje ga prevozi u bolnicu.

VIDEO: Tehnix tvrtka darovala šest korona kabina

Samo dvadesetak dana trebalo je za razvoj krematora, još jednog inovativnog proizvoda iz međimurskog Tehnixa. Đ. Horvat kaže da su si postavili zadatak što učiniti da se infektivni otpad poput rukavica, maski i medicinske opreme, ali i lijekova i narkotika, do kraja unište na visokim temperaturama od 800 do 1200 stupnjeva.

Osmišljen je mali mobilni kremator koji bi se, smatra, mogao postaviti u svakoj županiji. Ostatak u obliku pepela može čak u proizvodnju komposta. Među proizvodima je i vanjsko dizalo koje se može ugraditi do visine petog kata, a pogodno je i za uporabu kod starijih zgrada koje statički ne mogu podnijeti stari tip dizala, kao na primjer potresom oštećene zgrade u centru Zagreba.

Predstavljen je i stambeni modul. Tehnix u Donjem Kraljevcu gradi svoju desetu tvornicu.

VIDEO: Kabina za testiranje zaraze

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:06 29.04.2020.

Kako su to nazvali? "Kremator"? E, sljedeći im je uradak vjerojatno nastavak na ovaj i nazvat će ga "kremator ij"?!

AN
anticenzura
21:41 29.04.2020.

Test vas moze i zaraziti bilo kojom bolestinom, ako vam trpaju usta stapice namocene otrovom, zato nikome ne dajte da vas testira, to su vam vecinom kriminalci, nacisti, kao netko iz struke, sve sto sam vidjela do sada, mogu reci da to nema blage veze sa medicinom.

AN
anticenzura
21:34 29.04.2020.

Na nikave testove ne smijete pristajati, vise od pola testova su laznjaci, a posebno kada to privatnici rade, to je prljavi biznis sa kojim se ne smijete pacati. Nikome nemojte dozvoliti da vas ziguje i biljezi, odmah mu samarcinu zviznite, a na drzavnom i nacionalnom nivou se gradjani moraju okupiti i strogo prosvjedovati protiv sirenja nacizma i zigosanja u svojoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije