Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U štrajku

Radnici Adriadiesela: Ne brinu za nas i ne žele nam pomoći

adriadiesel
Dominik Grgurić/PIXSELL
19.06.2013.
u 16:43

Vlasnici Končareva Jadranska ulaganja, riječki Uljanik i državna Agencija AUDIO zaboravili su nas, kažu 247 radnika kojima nisu isplaćene plaće zadnja tri mjeseca

Pred kraj današnjeg radnog vremena direktor nam se obratio i rekao kako su ulagači iz Rusije poručili da je moguće da tijekom dana uplate novac kako bi nam se mogla isplatiti plaća za ožujak. No, ništa nije sigurno. Također nam je rečeno da obećanja da će iduća plaća biti isplaćena početkom srpnja više nisu realna, već tek oko sredine srpnja - kazao nam je jedan od 247 radnika karlovačkog Adriadiesela koji su od danas, nakon neuspjelog pokušaja mirenja s Upravom, u štrajku zbog tri neisplaćene plaće.

Glavni županijski sindikalac za metalsku struku Dragutin Vuljanić kazao je da su vlasnici zaboravili na svoju tvrtku, te je potpuno prepustili direktoru da se snalazi kako može, te da do sada nikako nisu pomogli.

– Uljanik, Končareva Jadranska ulaganja, te AUDIO koji imaju po 30 posto vlasničke strukture gotovo da su zaboravili na tvrtku. Direktor ovisi o ulagačima iz Rusije od kojih je dobio pozajmicu kako bi isplatio plaće za veljaču, možda i za ožujak. Kako do danas plaća za ožujak nije ‘sjela’ , pokrenut je štrajk. Tvrtka ima budućnost, postoje naznake za dodatne angažmane za Ruse ili Jadransku plovidbu, ali suvlasnici im sada trebaju pomoći- kazao je Vuljanić. Dodao je da nije realno očekivati od radnika da rade, a da za to ne dobivaju plaće.

– Niti opcija stečaja ili predstečaja koji bi pokrenuli radnici nije isključena, ako se ne riješi budućnost poslovanja. Radnici su svakodnevno u neizvjesnosti, a živjeti bez plaće nekoliko mjeseci, nezamislivo je - dodao je Vuljanić. Direktor Adriadiesela Vladimir Hristov tijekom dana nije bio spreman za razgovor s medijima.

>>U Autotransportu, DIP-u i Adriadieselu čekaju plaće

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije