Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radman novinarima: Obraćam se vama 
koji pronosite zlo...

Sporni hotel - Ustvrdio je i da nije znao da treba prijaviti svoj hotel u Sloveniji
05. srpnja 2013. u 13:50 0 komentara 11 prikaza
goran radman (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL

Umjesto ostavke ili iznošenja objašnjenja i svojih argumenta o tome zašto u imovinskoj kartici nije prijavio da je vlasnik hotela u Bohinju te zašto se, zbog usluge poznaniku, pokušao uplesti u uređivanje programa, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman jučerašnju hitnu novinarsku konferenciju započeo je uvredljivim obrušavanjem i napadom na novinare koji prate HRT. Uz napomenu da je podrivanje kuće postalo neizdrživo i da se to više neće trpjeti, Radman je, uz kraći osvrt na prijedlog restrukturiranja HRT-a, osuo paljbu po novinarima.

Prijetnje, upadanja...

U posljednjih sedam mjeseci kako sam došao na ovu funkciju, kontinuirano smo i ja i HRT kao institucija izloženi obezvrjeđivanju i javnom sramoćenju. Svi koji čitaju vaše napise upotrijebit će svoju moć da bi zaprijetili nama, našim životima, obiteljima i djeci, koristit će vaše argumente da bi upadali u naše stanove, pljačkali našu imovinu i koristili javni poziv na linč. To više neće moći ići. Ova posljednja kampanja koja ide protiv mene osobno, da se smijeni četvrti ravnatelj u četiri godine, čini se kako bi se dokazalo da ova kuća nema smisla, perspektive ni budućnosti. To je nešto što nećemo prihvatiti. Obraćam se vama koji pronosite to zlo... – sipao je Radman prema novinarima, a kada je izgovorio posljednje navedene riječi, zgranuti time što im poručuje i ne prihvaćajući uvrede na svoj račun, novinari su u znak protesta napustili konferenciju uzvrativši mu da je to što govori nedopustivo i neprihvatljivo.

K tome, Radman se na presici okružio suradnicima (ravnateljima i urednicima programa) kojima je, doznajemo, bilo rečeno da na konferenciju trebaju doći.

Najavio je i istrage

Nakon odlaska novinara Radman je o tome zašto nije prijavio navedeni hotel kazao da je svatko tko je ispunjavao imovinsku karticu mogao vidjeti da je logika ispunjavanja tog dokumenta takva da se odnosi na imovinu u Hrvatskoj te da je od Povjerenstva za sukob interesa zatražio tumačenje u vezi imovine u inozemstvu, koje ima još.

Također je istaknuo da na web stanicama HRT-a odavno stoji podatak da je vlasnik spornog hotela, Namjerno ili ne, no zaboravio je navesti da je mišljenje Povjerenstva zatražio tek onda kada su novinari otkrili da posjeduje hotel koji nije prijavio.

 A optužbe da se pokušao upletati u uređivanje programa prozvao je pokušajem izmišljanja skandala kroz internu korespondenciju. Najavio je istrage i sankcije zbog curenja informacija u javnost.

>> Povjerenstvo: Radman je morao u imovinsku karticu upisati svu imovinu

Povjerenstvo za sukob interesa: U kartic

Povjerenstvo za sukob interesa: U kartici je morao navesti
 svu imovinu koju posjeduje

Glavni ravnatelj HRT-a G. Radman bio je dužan u svojoj imovinskoj kartici popisati svu imovinu i udjele u trgovačkim društvima koje ima, bez obzira u kojem dijelu svijeta se ona nalazila, zaključilo je jučer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Naime, tek onaj dan kada su mediji otkrili da je Radman vlasnik atraktivnog hotela kraj Bohinjskog jezera, dakle 2. srpnja, on je od Povjerenstva zatražio mišljenje treba li u imovinskoj kartici navesti imovinu koja se nalazi izvan Hrvatske pravdajući se kako u obrascu za imovinsku karticu nije imao precizne upute za popunjavanje. On je tek prošli mjesec i predao imovinsku karticu pošto ga je Povjerenstvo kaznilo s 15 tisuća kuna. (tr/VLM)

Rekacije: Zdenko Duka - Nevjerojatno je

Rekacije:

Zdenko Duka - Nevjerojatno je da čovjek na čelu javnog medija na ovaj način doživljava javne kritike. Zbog nepotizma i svih dosadašnjih sukoba interesa u kojima se našao, Sabor Radmana treba razriješiti. I to upravo zato da bi se sačuvao javni medij, a ne da bi se uništio, kako to Radman želi prikazati.

Jasen Mesić (HDZ) - Destrukcijom Zakona o HRT-u ovo se moglo i očekivati. Radman je napravio niz grešaka, ali puno je veća odgovornost onih koji su ga doveli, a dovela ga je većina mimo uobičajenog političkog konsenzusa.

Branko Vukšić (Laburisti) - Da sam bio u pravu kad sam rekao da Radman treba otići dokaz je i presica na kojoj je izvrijeđao novinare koji pošteno rade svoj posao i nisu napisali nijednu laž. Zatražit ću raspravu na odboru ako ga ne smijene.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.