Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj HRT-a

Radman novinarima: Obraćam se vama 
koji pronosite zlo...

goran radman (1)
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
05.07.2013.
u 13:50

Sporni hotel - Ustvrdio je i da nije znao da treba prijaviti svoj hotel u Sloveniji

Umjesto ostavke ili iznošenja objašnjenja i svojih argumenta o tome zašto u imovinskoj kartici nije prijavio da je vlasnik hotela u Bohinju te zašto se, zbog usluge poznaniku, pokušao uplesti u uređivanje programa, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman jučerašnju hitnu novinarsku konferenciju započeo je uvredljivim obrušavanjem i napadom na novinare koji prate HRT. Uz napomenu da je podrivanje kuće postalo neizdrživo i da se to više neće trpjeti, Radman je, uz kraći osvrt na prijedlog restrukturiranja HRT-a, osuo paljbu po novinarima.

Prijetnje, upadanja...

U posljednjih sedam mjeseci kako sam došao na ovu funkciju, kontinuirano smo i ja i HRT kao institucija izloženi obezvrjeđivanju i javnom sramoćenju. Svi koji čitaju vaše napise upotrijebit će svoju moć da bi zaprijetili nama, našim životima, obiteljima i djeci, koristit će vaše argumente da bi upadali u naše stanove, pljačkali našu imovinu i koristili javni poziv na linč. To više neće moći ići. Ova posljednja kampanja koja ide protiv mene osobno, da se smijeni četvrti ravnatelj u četiri godine, čini se kako bi se dokazalo da ova kuća nema smisla, perspektive ni budućnosti. To je nešto što nećemo prihvatiti. Obraćam se vama koji pronosite to zlo... – sipao je Radman prema novinarima, a kada je izgovorio posljednje navedene riječi, zgranuti time što im poručuje i ne prihvaćajući uvrede na svoj račun, novinari su u znak protesta napustili konferenciju uzvrativši mu da je to što govori nedopustivo i neprihvatljivo.

K tome, Radman se na presici okružio suradnicima (ravnateljima i urednicima programa) kojima je, doznajemo, bilo rečeno da na konferenciju trebaju doći.

Najavio je i istrage

Nakon odlaska novinara Radman je o tome zašto nije prijavio navedeni hotel kazao da je svatko tko je ispunjavao imovinsku karticu mogao vidjeti da je logika ispunjavanja tog dokumenta takva da se odnosi na imovinu u Hrvatskoj te da je od Povjerenstva za sukob interesa zatražio tumačenje u vezi imovine u inozemstvu, koje ima još.

Također je istaknuo da na web stanicama HRT-a odavno stoji podatak da je vlasnik spornog hotela, Namjerno ili ne, no zaboravio je navesti da je mišljenje Povjerenstva zatražio tek onda kada su novinari otkrili da posjeduje hotel koji nije prijavio.

 A optužbe da se pokušao upletati u uređivanje programa prozvao je pokušajem izmišljanja skandala kroz internu korespondenciju. Najavio je istrage i sankcije zbog curenja informacija u javnost.

>> Povjerenstvo: Radman je morao u imovinsku karticu upisati svu imovinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije