Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grlić Radman: 'Nema govora o hakiranju, Hrvatskoj je nanesena šteta'

Oko cijele situacije oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
19. kolovoza 2019. u 16:51 208 komentara 6918 prikaza
Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Prva tajnica veleposlanstva u Berlinu, Elizabeta Mađarević, danas je suspendirana i povučena sa svojeg radnog mjesta. 

Elizabeta Mađarević i komentar Suspendirana Mađarević Inspekcija Ministarstva vanjskih poslova predložila da se da otkaz diplomatkinji?

Oko sporne situacije oglasio se i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Na konferenciji za novinare je istaknuo kako Mađarević očekuju primjerene sankcije.

- Utvrđene su činjenice koje nepobitno ukazuju na tešku povredu službeničke dužnosti - rekao je ministar i dodao da se čeka postupak te je dodao da od Službeničkog suda očekuju primjerene sankcije.

- Kolegica je opozvana, njoj se mandat prekida. Od trenutka kada počinje taj postupak ona je pod suspenzijom - rekao je ministar.

Istaknuo je kako je danas u službeni posjet primio njemačkog veleposlanika s kojim se na kraju razgovora kratko osvrnuo na natpise medija o diplomatkinji Mađarević.

Elizabeta Mađarević i komentar FACEBOOK STATUS Ovako su njemački mediji reagirali na komentar hrvatske diplomatkinje: 'Rasistička objava'

- Niti jedan diplomat od trenutka kad je u predodređenoj zemlji nema više privatni život. Njezinim djelovanjem je donesena šteta Hrvatskoj i narušen je njezin vlastiti ugled- dodaje ministar. 

- Nema uopće govora o hakiranju - istaknuo je ministar.

Za cijeli sustav provjere zaposlenika i sigurnosti kaže kako će tek utvrditi je li, i ako da, gdje je zakazao.

- Ovaj sustav provjere sigurnosti ima prednosti i mane. To ćemo još  sve provjeriti- kazao je ministar dodajući kako žali što nije ranije znao za komentare diplomatkinje jer ne tolerira takve stvari.

- Ona je prošla natječaj, sustav digitalizacije ju je postavio na to radno mjesto. Kolegica je došla na upražnjeno mjesto kolege koji je otišao u mirovinu- kazao je Grlić Radman.

Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
1 / 10
Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
Barban: Brojni političari na 44. Trci na prstenac ELIZABETA MAĐAREVIĆ Premijer o diplomatkinji: 'Ako je to točno i nije hakirano to je katastrofa'
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • ANTIKORUPCIJA:

  HDZ-SDP = New Age....sotonisti......narodo svi na biraliste za slijedece izbore.....ne istrijebimo li mi njih sa vlasti - istrijebit ce oni nas sa lica zemlje

 • Avatar Ninja
  Ninja:

  Nitko Hrvatskoj nije nanio vecu stetu od hdz-a.

 • Avatar kenshi
  kenshi:

  A kakvu štetu radi Pupovac Hrvatskoj kad u drugim državama laje protiv zemlje u kojoj je član vlade!? Hoćete i njega suspendirati?