Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR O SLUČAJU DIPLOMATKINJE

Grlić Radman: 'Nema govora o hakiranju, Hrvatskoj je nanesena šteta'

Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/10
19.08.2019.
u 16:51

Oko cijele situacije oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Prva tajnica veleposlanstva u Berlinu, Elizabeta Mađarević, danas je suspendirana i povučena sa svojeg radnog mjesta. 

Oko sporne situacije oglasio se i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Na konferenciji za novinare je istaknuo kako Mađarević očekuju primjerene sankcije.

- Utvrđene su činjenice koje nepobitno ukazuju na tešku povredu službeničke dužnosti - rekao je ministar i dodao da se čeka postupak te je dodao da od Službeničkog suda očekuju primjerene sankcije.

- Kolegica je opozvana, njoj se mandat prekida. Od trenutka kada počinje taj postupak ona je pod suspenzijom - rekao je ministar.

Istaknuo je kako je danas u službeni posjet primio njemačkog veleposlanika s kojim se na kraju razgovora kratko osvrnuo na natpise medija o diplomatkinji Mađarević.

- Niti jedan diplomat od trenutka kad je u predodređenoj zemlji nema više privatni život. Njezinim djelovanjem je donesena šteta Hrvatskoj i narušen je njezin vlastiti ugled- dodaje ministar. 

- Nema uopće govora o hakiranju - istaknuo je ministar.

Za cijeli sustav provjere zaposlenika i sigurnosti kaže kako će tek utvrditi je li, i ako da, gdje je zakazao.

- Ovaj sustav provjere sigurnosti ima prednosti i mane. To ćemo još  sve provjeriti- kazao je ministar dodajući kako žali što nije ranije znao za komentare diplomatkinje jer ne tolerira takve stvari.

- Ona je prošla natječaj, sustav digitalizacije ju je postavio na to radno mjesto. Kolegica je došla na upražnjeno mjesto kolege koji je otišao u mirovinu- kazao je Grlić Radman.

Goran Grlić Radman na konferenciji o suspenziji Elizabete Mađarević
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije