Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna Fukushima

Radioaktivna tekućina iz oštećene nuklearke istječe u more

fukushima, japan (1)
AFP/PIXSELL
02.04.2011.
u 10:30

Vlasnik nuklearke, tvrtka Tepco, objavio je kako se ispod oštećenog reaktora broj 2 nalazi rupa iz koje istječe radioaktivna tekućina

Radioaktivna tekućina istječe u more kroz 30 cm veliku rupu u betonu oštećene nuklearke Fukushima Daiichi, prenosi BBC.

Vlasnik nuklearke, tvrtka Tepco, objavio je kako se ispod oštećenog reaktora broj 2 nalazi rupa iz koje istječe radioaktivna tekućina, te kako bi upravo to mogao biti uzrok povećane koncentracije radioaktivnog joda u morskoj vodi. Naime, razina radijacije u morskoj vodi u posljednjih nekoliko dana u stalnom je porastu, a radnici Tepca do sada nisu uspjeli detektirati od kuda opasna tekućina istječe.

Objavili su i kako će tijekom dana pokušati zatvoriti rupu i zaustaviti istjecanje tekućine u more.

Istovremeno japanski premijer Naoto Kan posjetio je područje sjeveroistočnog Japana koje je najteže stradalo u potersu i tsunamiju.

Ključne riječi

Komentara 14

BA
barbarosa
11:31 02.04.2011.

sad ce napokon japanci dobiti svoga dodzilu od nekog radioaktivnog gustera!!

AA
aabbcc
11:39 02.04.2011.

, Ako nastave sa ovim nuklearkama kupati ce mo se u radioaktivnom moru. ____Salu na stranu ali velika mora su zagadjena za kupanje jer konstantno na obalu izbacuju i veliko smece pa sve smrdi.

DU
Deleted user
17:34 03.04.2011.

Miške, bolje nemoj, zatvorite se u podrum dokle god netko javi da u Vecernjem piše da slobodno možeš van

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije