Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Itekako opasno

Radio u vrtu pa iskopao automatsku pušku, puškomitraljez i 550 metaka

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
27.03.2024.
u 10:41

I trideset godina nakon rata, policija na području Osječko-baranjske županije često izlazi na teren i skuplja oružje i eksplozivne naprave po kanalima, poljima, tavanima, podrumima, ali i kantama za smeće i kontejnerima u blizini škole i vrtića

Dok se u Americi građani nadaju da će, čim zakopaju lopatu ili motiku u zemlju, pronaći zlato, u Hrvatskoj mole Boga da ne iskopaju minu i nešto slično. A upravo se to dogodilo 65-godišnjem Baranjcu.

- Muškarac je na širem području Belog Manastira prilikom izvođenja zemljanih radova u vrtu pronašao automatsku pušku, puškomitraljez i 550 metaka, a koje je na siguran način izuzeo policijski službenik - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Apel policije

Policija podsjeća građane da je u tijeku akcija "Manje oružja, manje tragedija".

- Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje neka nas obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - poručuje policija.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Mjesto nesreće gdje je pronađeno tijelo, policija traži vozača koji je pobjegao

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
1/6

I trideset godina nakon rata, policija na području Osječko-baranjske županije često izlazi na teren i skuplja oružje i eksplozivne naprave po kanalima, poljima, tavanima, podrumima, ali i kantama za smeće i kontejnerima u blizini škole i vrtića. 

Pronalasci eksplozivnih sredstava na poljoprivrednim površinama češći su u proljeće za vrijeme poljoprivrednih radova, dok pronalaske zaostalih ručnih bombi, tromblonskih mina i drugog oružja građani prijavljuju tijekom čitave godine jer ih pronalaze prilikom čišćenja okućnica, podruma, tavana i gospodarskih objekata.

Stravična tragedija

Događaju se, stoga, i stradavanja. Javnost je posebno potresla tragedija u veljači 2015. u Bijelom Brdu nadomak Osijeka. Djeca su u kuću donijela bombu koju su, kako se pisalo, pronašla na obližnjem igralištu i vjerojatno ju u igri aktivirala.

Poginuli su 35-godišnjak majka i njezin 7-godišnji sin. Još je dvoje djece u dobi od osam i pet godina teško ozlijeđeno. Majka je, navodno, bila trudna tri mjeseca. Nažalost, ni to nije bilo dovoljno upozorenje nesavjesnim građanima da ne bacaju uokolo smrtonosne naprave.

FOTOGALERIJA Teška nesreća u Istri: Troje u bolnici, BMW se prepolovio

Ilustracija za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i streljiva
1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije