Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bulj potrgao tekst novog zakona o vinu, Radin odobrio stanku

Odnesite zakon ministru. Kad je mogao imati šest vozača, može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari, poručio je Bulj
12. listopada 2018. u 10:22 11 komentara 981 prikaza
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Uz demonstrativno trganje teksta prijedloga novog zakona o vinu Mostova zastupnika Mire Bulja, potpredsjednik Hrvatskog sabora Furio Radin odobrio je Klubu Mosta stanku kako bi se konzultirao o predmetnom zakonu.

Sabor Mostovci ljuti Bulj dobacio Jandrokoviću: Što ti komentiraš, nisi ti faraon

Sad ćete morati nabaviti novi zakon, dobacio je Radin Bulju koji je ustrajao na ocjeni da novi zakon ne donosi nijednu pozitivnu mjeru za hrvatske vinare, da ne nudi rješenja, da rapidno raste uvoz vina.

Taj je uvoz posljednjih nekoliko godina porastao za 140 posto, godine 2013. uvezli smo vina za 16 milijuna kuna, tri godine poslije za 31 milijun kuna, navodio je Bulj koji tvrdi i kako je "sto posto manja proizvodnja vina u odnosu na vrijeme kad smo bili izvan EU".

 
Miro Bulj
1 / 12
Sabor

Odnesite zakon ministru, kad je mogao imati šest vozača, može dati i 200 milijuna za fond iz kojega bi se pomagali domaći vinari i vinogradari, poručio je Bulj predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, trgajući ispred njih tekst zakona.

Hrvatski sabor danas je rad nastavio raspravom o prijedlogu novog zakona o vinu, čija je svrha bolje uređenje ukupnog stanja u sektoru vinarstva i vinogradarstva.

Nikola Grmoja Brkić ga opomenuo VIDEO Grmoja zbog referenduma okupirao govornicu, Bulj: Ovo je banana država!

 

Tražimo stanku zbog vijesti o kurikularnoj reformi, rekla je na početku Mostova zastupnica Sonja Čikotić i dobila tumačenje predsjedavajućeg Furija Radina da stanku može tražiti samo vezano za točku dnevnog reda, a njen zahtjev, objasnio je, nema veze s vinom.

Čikotić je objasnila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenicima podijelilo tablete koji nemaju kamere, pa učenici ne mogu pristupiti digitalnom sadržaju. "Objašnjenje je da je, možda, netko popio previše vina i napravio takvu javnu nabavu", izjavila je zastupnica.

Neću vam dati stanku, uzvratio je Radin, nakon čega je Sabor prešao na raspravu o prijedlogu zakona o vinu.

Ivana Ninčević Lesandrić ISKUSTVO U HRVATSKOJ BOLNICI Zastupnica Mosta: Svezali su me i strugali mi maternicu bez anestezije, kao da smo u 15. stoljeću

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Mjadak kazao je da se proizvođače vina rasterećuje 33 posto u odnosu na dosadašnje pravne okvire, što omogućuje njihovo dodatno promoviranje.

Vinogradari i vinari sudjelovali su u izradi propisa kako bi se poboljšao položaj svih njih, pa i vinara iz Dalmacije, uzvratio je Majdak Mostovu zastupniku Anti Pranjiću.

Video – Zastupnica u Saboru šokirala osobnim priznanjem o iskustvu u hrvatskoj bolnici

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • ante555:

    Ovaj tip je baš postao iritantan. Misli da je pametan što viče i trga listove u Saboru. Svojim kafanskim ponašanjem samo pokazuje da mu tamo nije mjesto.

  • Zagy154:

    ovaj alkarski dečko samo bubri i dobiva boju škampa,mislim da nebu dugo

  • stefj:

    Ovaj Most je teatar apsurda, sve neki veliki govori, optužbe, a zapravo sve glupost. Izgleda da onaj govor Petrova, kada je Plenković predstavljao rad vlade pred neki dan, nije bio prekretnica u radu Mosta, već izuzetak, netko tko ima smisla ... prikaži još! mu ga je napisao... No vidimo i zašto, niti jedan medij nije prenio niti najmanji dio tog govora, jer su u govoru bili uglavnom argumenti, a ne doskočice. Pa zato sada Most ide po starom, teatralno se deru papiri, vrijeđa se i sl... A isporuka tableta bez kamere? Što će im kamera? Možda zastupnica Mosta ne zna da se tablet koristi i za druge stvari, a ne samo za selfije, te da se aplikacije mogu i drugačije skinuti, ne samo putem QR koda. Radije neka provjere za koju cijenu su kupljeni tableti, te tu cijenu usporedi s nabavnim cijenama...