Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radimir Čačić:

'Na sjeveru Hrvatske samo su HDZ-ove općine dobile novac'

dodig i čačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.06.2016.
u 11:00

Tišina dečki – upozorio je Čačić vladajuće zastupnike

HDS–ov zastupnik Goran Dodig poručio je danas nakon stanke koju je zatražio u Saboru da su vladajući za nastavak kurikularne reforme, ali na kvalitetan način i uz određene dorade. Nije mu jasno, dodaje, kako itko može reći da bi bilo tko među vladajućima želio naštetiti budućim generacijama.

– Neka se ukaže prstom na bilo koga tko je protiv, neka se pokaže zašto se zaključuje da je netko protiv. Ovdje se ne radi o političkim protivnicima nego o stručnim neslaganjima. Napravljena reforma je vrijedan uradak, ali ima praznina, i mi ih samo želimo popuniti stručnjacima koji nisu zastupljeni u cijeloj priči, zašto ići džonom na logiku da se nešto treba popraviti. Je li reforma povod za sitne dnevnopolitičke igre? SDP poziva ljude na ulicu zbog toga, hoćemo li uistinu dopustiti da o tako prevažnoj stvari ulica odlučuje? Nisam protiv ulice, ali ako će se ta prevažna tema događati na ulici, onda se pitamo što nam to treba – kazao je Dodig te zamolio zastupnike da "spuste loptu". Reformu, naglašava, treba nastaviti, no hitnost tu ne smije biti imperativ.

– Nije smisao ni rušiti skupinu koja se prepotentno postavila da je ekspertna skupina. Mi smo za reformu, ali na kvalitetan način, da se doradi – zaključio je Dodig.

Stanku je zatražio i reformist Radimir Čačić da bi prigovorio podjeli novca samo u korist gradova i općina koje drže vladajući.

Politika je uvijek na granici između komedije i tragedije. Često su me pitali što će mi politika jer ja nemam veze s tim društvom, a ja bih odgovorio da imam osjetljiv želudac, iako to ne izgleda tako, ne podnosim veliku razinu gluposti, pogotovo kad me gledaju u oči i prave me budalom. Izvršene su raspodjele novca od Ministarstva regionalnog razvoja, a na sjeveru Hrvatske samo su HDZ-ove općine dobile novac. Koga tu nije sram, možemo li mi to trpjeti? Uozbiljite se, nemojte meni govoriti, prestar sam za te gluposti, bio sam u poziciji da dijelim novce i kad sam ja bio na toj poziciji, nije nikada bilo tako– kazao je Čačić, a vladajući su tada počeli glasno negodovati.

Tišina dečki – upozorio je Čačić, a isto je rekao i predsjednik Sabora Željko Reiner, koji je pritom iskoristio priliku da Čačića podsjeti da on ne vodi sjednicu pa ne treba opominjati zastupnike.

– Kriteriji za obnovu i razvoj – namijenjeno je za to 365 milijuna eura za sedam gradova, ali ni za jedan sa sjevera. Zar nitko ništa ne zaslužuje osim ovih? Najniže plaće su u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, a ni jedan cent nije predviđen za sjeverne gradove. Ljudi, 'ajmo imati malo drukčije kriterije kad razgovaramo o novcu koji treba pomoći svim građanima – zaključio je Čačić.  

Komentara 21

QQ
qqq
14:43 01.06.2016.

Haha koji kameleon, do jučer je bio spreman podržati hdz, a sad kad vidi da bi mogli pasti udri po hdz-u. Pa to je dno dna.

HR
hrUsrcu
12:11 01.06.2016.

ckomi lo..ve - nismo pozabili tvoje (uspjehe) u zagorju.

AJ
ajmo
12:04 01.06.2016.

Hahahahahaa a moj Čačič krivo si odigrao .Poker ti je čudna igra ako ju neznaš neigraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije