Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernays i Večernji

Radila 6 mjeseci u Americi da zaradi za studij, a onda dobila stipendiju

stipendije
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
13.11.2014.
u 20:08

Natječaj “Večernjak me vodi na Bernays” omogućio je da četiri studenta upišu željeni fakultet

Da bi ostvarila svoju želju i upisala diplomski studij na Bernaysu, prvoj Visokoj školi za komunikacijski menadžment u Zagrebu, Dora Starčević prije devet mjeseci zaputila se na rad u Ameriku. Ipak, nakon povratka je saznala za natječaj Večernjeg lista i Bernaysa, iskoristila je priliku te osvojila – stipendiju za željeni studij.

Naime, u sklopu natječaja “Večernjak me vodi na Bernays” studenti su u mjesec dana trebali uvjeriti stručni žiri da upravo oni zaslužuju stipendiju, prvo putem društvenih mreža, a potom i kratkim videom. – Čim sam čula za natječaj, shvatila da je to odlična prilika koja bi mi omogućila da uštedim novac za koji sam šest mjeseci radila u SAD-u – ističe Dora Starčević kojoj je danas stipendiju uručio Dražen Klarić, direktor sadržaja Večernjeg lista.

"Studenti imaju više prilike za praktični rad"

Ukupna je vrijednost stipendija 100.000 kuna, a za diplomski su je studij “Odnosi s javnostima” osvojile i Maja Fistrić te Sara Ursić. Stipendist koji je upisao preddiplomski studij je Matej Baletić. – Od 200 studenata Bernaysa, njih gotovo 10 posto prima stipendiju, što nas stavlja u sam vrh privatnih fakulteta – kaže Damir Jugo, dekan Visoke škole. Napominje kako je cilj Bernaysa ovakvim i sličnim programima te suradnjama razbiti sliku da su privatni fakulteti nedostupni.

– Želimo popularizirati privatno školstvo u kojem studenti imaju više prilike za praktični rad koji je veoma važan – objašnjava Jugo. Upravo je zbog nedostatka prakse na njezinom prijašnjem fakultetu Maja Fistrić upisala diplomski studij na Bernaysu iako će uskoro diplomirati komunikologiju na Hrvatskim studijima.

– Smatram da tijekom školovanja nisam dobila dovoljno praktičnog znanja te sam odabrala upisivanje još jednog fakulteta umjesto da završim na burzi – poručuje 25-godišnja studentica. Iako tek dva tjedna ide na predavanja na Bernaysu, već je oduševljena drukčijim načinom rada. – Najviše mi se sviđaju djelatnici u referadi na novom fakultetu – kroza smijeh napominje Maja Fistrić.

>>Večernjak na Bernays odveo Doru, Maju, Saru i Mateja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije