Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLAHO OREPIĆ
Povratak na članak

'Radikalizacija nas čini nepravednim i nepoželjnim društvom'

Izvaninstitucionalna politika dominira nad javnom, više od 50 posto zakona se donosi, a uopće nije planirano, donose se po žurnoj proceduri, a ni za 10 posto tih zakona nije napravljena neka procjena učinka, kaže Orepić.

Komentari 24

AN
Antiflašist
12:29 21.06.2018.

Ma pravi se javio, pozivao raju na ulice kad mu se izmakla stolica, inace teska jugoslovencina, vjerovatno mu tito zlocinac uzor.

VL
PR
prajdali100
12:45 21.06.2018.

Je li se ovo ponovo oglasio JNA podoficir ili oficir, pitaj Boga što je bio....Evo on, moralna vertikala, soli nam pamet." Bravo" !

VL
Avatar comparator
comparator
12:43 21.06.2018.

E neće moći ove noći ! Vlaho se odjednom dosjetio biti tolerantni domoljub koji bi se svidio i komunistima kao i desnoj opoziciji ovima na vlasti koji su pak lijevi oportunisti i to oni udbaškog svjetonazora tako da zavade sve oko sebe i nikako ne dozvole izbistriti sliku. Fokus slike je u državi okrenut ka neredu koji se pripisuje svima drugima do onih pravih krivaca ,a vrlo dobro znamo da su to političke strukture osmišljene još u doba bivšeg sustava i da su dolaskom nove države te strukture više-manje samo okrenule zbivanja tako da su resurse zadržale u svom posjedu ,a dugove prebacile na građane.Vlaho pak nema bitnih izgleda za važnije stvari u životu nego se eto sjetio ponovo samostalno ubaciti u politiku analizirajući državu samostalno bez da se okrene jednoj od ponuđenih opcija. No za lidera nije stvoren ,a u politici je ponuda prevelika , pogotovo tu negdje ni v rit ni mimo da mi prostite na izrazu gdje se svi žele ugurati i praviti nevješti . E moj majstore !!¡!

VL
Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
12:33 21.06.2018.

Demokracija je izmišljena sintagma, obična šarena laža koja služi kao uvjerljiv kontrapunkt AUTOKRACIJI a u biti samo je šunjajući fašizam na djelu, onako perfidno i polako da mase niti ne kuže i zato ne reagiraju! Po pitanju demokracije pa zar ne vidite da svaku referendumsku inicijativu ili drugu akciju građana,oporbe zatiru u korjenu? JEDNOUMLJE je na djelu i ko izađe iz tih okvira automatski je prozvan opasnim,širiteljem mržnje,ksenofobom,klerofašistom,rasistom..... Misli kako ti HDZ-SDP partija kaže ili te nema a to je i obečao Plenković ŽIVOM ZIDU,da će se svim silama trudit da nestanu! RADIKALIZACIJA je dakle nešto što se nameče samo po sebi da se razbuca ovaj nedemokratski i sociopatski sustav!

VL
DI
Diosiario
12:44 21.06.2018.

Orepić spominje radikalizaciju, ali uglavnom govori o vjernicima i domoljubima, dakle o uvjetno rečeno desničarima. Međutim, radikalizam postoji i na njegovoj jugo-ljevičarskoj strani i taj je puno opasniji. U Hrvatskoj uopće nije bilo desnog radikalizma sve do ulaska u EU,, a onda se odjednom počeo pojavljivati, prvenstveno preko patuljka Bujanca, ali kao reakcija na lijevi ekstremizam. Nikad takvi poput Bujanca i sličnih ne bi postali toliko popularni da nije postojala snažna potreba na desnici da se odupre lijevom radikalizmu koji poo Hrvatskoj otvoreno veliča masovnog ubojicu bravara iz Kumrovca, i niječe sve njegove silne zločine dok u isto vrijeme izmišlja zločine branitelja iz domovinskog rata. Dakle, radikalizacija na desnom dijelu političkog spektra nije akcija nego reakcija na lijevi radikalizam, koji osim što je radikalini čak i od ovakvog desnog, dobro je nakalemljen na državni proračun, a narod ne voli da se paraziti, a pogotovo ti liojevi ekstremisti, financiraju tako da se istom narodu otima od usta. Dakle, za početak, valjalo bi sve lijeve ekstremiste skinuti s državnog proračuna, pa nek veličaju masovne ubojice i pljuju po Hrvatskoj o vlastitom trošku...

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
13:39 21.06.2018.

Orjunaš.

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
12:21 21.06.2018.

Jel to onaj iz Ćuprije?

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
13:38 21.06.2018.

Jugoslaven, oficir JNA, mlitavac.

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
13:39 21.06.2018.

Ćuprijaš.

VL
PP
pp
14:21 21.06.2018.

Prodana duša. Šteta mislio sam da je normalan al se prodao i sad trkelja. On jugoslavenski ekstremizam i širenje mržnje prema Hrvatima i Hrvatskoj ne vidi. Nek posjeti večernji. Vrvi od mrzitelja i ekstremista. Naravno protu hrvatskih.

VL
PP
pp
14:08 21.06.2018.

Jesi se prodao za dolare Šorošu?

VL
PP
pp
14:24 21.06.2018.

Ako ne misli na jugoslavensku radikalizaciju i širenje mržnje prema Hrvatskoj onda je totalno fulao metu.

VL
DU
Deleted user
14:25 21.06.2018.

Tko god je protiv krpelja i uhljeba je fasist, druze Vlaho.

VL
PP
pp
14:19 21.06.2018.

Ma koje podvale jugoslavenskih fašista. Hrvatska je jedna fina, uljuđena, pitoma država. Nekad i prepitoma pa damo da nas svaka budala da ne kažem šta umjesto da pokažemo zube kad treba. Hrvatsko društvo je civilizirano i tolerantno. Imamo problema, kao i svi. Ali Hrvatska se objektivno nema čega pred nikome sramiti. Bolji smo i od Engleske i Francuske i Amerike. Oni imaju puno većih problema od nas. No Hrvatska ima problema sa jugo petom kolonom. 20% stanovništva su Jugoslaveni koji su Jugoslaviju doživljavali svojom domovinom i koji su 45 godina bili vladajuća kasta, elita, privilegirana manjina. I stvaranjem Hrvatske su izgubili te privilegije, pozicije, novac, moć.i sad su kivni i ljuti. Na Hrvate što su im razrušili za njih idealno društvo, Jugoslaviju u kojoj su oni privilegirana vladajuća manjina. I osvećuju nam se. I podmeću gdje stignu. Tu spada i Orepić. Lažu, izmišljaju, podmeću, manipuliraju. To sve jednostavno nije istina. U Hrvatskoj nema "fašizma", nema radikalizacije, nema ekstremizma. Hrvati su umjereni po prirodi. Nažalost nekad preumjereni. Ali ima jugo agitprop dejstvovanja i Goebbelsove propagande, lažne i pokvarene propagande protiv Hrvatske i Hrvata koja stvara lažnu sliku i predstavlja kao stvarnost stvari koje ne postoje. I to rade Srbija i Srbi i domaći Jugoslaveni koji dobivaju prljav novac za tu prljavu rabotu od globalističkih gangstera poput Georgea Šoroša/Georgyja Schwartza.

VL
MI
misho32
09:32 22.06.2018.

Ovaj lik , JNA zastavnik t.j. najniži jugooficir , koji je slučajno zalutao u politiku i Sabor , dobiva ovakav prostor u Večernjem za svoje visokoumne poruke.Naslikava se u hrvatskom dresu a kao ministar policije spriječio je da se otkrijuu organizatori svastike na Poljudu. I sada takav jugo fašista, dobiva prostor u Večernjem da nam djeli nam lekcije o desnoj radikalizaciji.

VL
PP
pp
01:53 24.06.2018.

Zastavnik JNA strikes again!

VL
GR
grebza
12:57 21.06.2018.

Neće biti pomaka sa dna sve dok se ljudi ne oslobode stranačkih direktiva i stega i ne počnu misliti svojom vlastitiom glavom.....prema vlastitim mogućnosti. Svako tko u 2018-oj još barata i koristi partizane, ustaše, udbu, jugoslaviju, četnike.... samo pokazuje tko je, što misli o biračkoj populaciji i njihovoj elementarnoj inteligenciji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.