Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tepeš o navodnoj krađi mandata

Radi se o Apisu, treba utvrditi kako su podaci dolazili i kako su analizirani

Ivan Tepeš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.01.2016.
u 14:50

Za Zakon o životnom partnerstvu kaže da su poslali požurnicu da Ustavni sud propita je li taj zakon u skladu s Ustavom u kojem stoji da je brak zajednica muškarca i žene.

Predsjednik  stranke HSP AS Ivan Tepeš  i novi dopredsjednik Sabora gostuje danas kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva.  Na pitanje trebaju li sabornici imati manje place, rekao je da bi trebali.

–Treba, kad ste predugo u Saboru, ne razmišljate o ljudima koji ne žive tako. Moža bi to pomoglo zastupnicima da se spuste na razinu prosječnog građanina i njihovih problema.

Hoće li to otvoriti put za dodatnu korupciju?

–To je priča za nas zastupnike koju moramo riješiti – rekao eje. Nije želio ocijeniti Tomislava Karamarka koji je u prošlom mandatu primio preko 700 tisuća kuna plaće, a od 400 dana u Saboru, proveo je 40 dana i javio se samo pet puta što je opravdao radom za stranku.

Tepeš smatra da je dignitet Sabora pao zbog rasprava o ustašama i partizanima što se vidjelo na sjednici u petak.

 –To je rušenje digniteta Sabora, volim raspravu, to je vrhunac demokratske rasprave.

Na pitanje što je s lustracijom i na koji je način žele provesti te što s time postići danas, a riječ je o zločinima nakon Drugog svjetskog rata, Tepeš kaže:

– Vidimo da je Gotovina bio u Haagu jer je branio zemlju, a vidimo i da nitko nije odgovarao za Goli otok, ubijene emigrante... i taj Lex Perković kojim se bavi Njemačka jer mi nismo imali snage uhvatiti se s time.

Kaže da Tuđman ne može biti lustriran jer  je pokojan, ali da se mora razgovarati o svim zločinima koji su počinjeni od 1945. do 1990. , kao i o suradnicima Udbe koji su u jednome trenutku prešli na drugu stranu kad se vidjelo da će doći do raspada Jugoslavije. Za ljude koji trebaju biti lustrirani Tepeš kaže da ne smiju vršiti javno djelovanje. A što s onima koje je Tuđman pozvao iz represivnog aparata pa ih je Tuđman pozvao i rehabilitirao?

– I o njima treba razgovarati – rekao je Tepeš.

Za registar izdajnika Tepeš kaže da nije vidio prijedlog, ali da su u njegovoj HSP AS stranci razgovarali o registru agresora na hrvatsku državu. Na pitanje bi li u njemu trebali biti i oni koji su se okoristitli u Domovinskome ratu, Tepeš kaže:

– Zašto ne? Moramo sankcionirati sve što je loše.

Na pitanje treba li sankcionirati i one koji su progonili Antu Gotovinu, Tepeš kaže da i o tome treba razgovarati. Na pitanje treba li razgovarati i o Tomislavu Karamarku koji je bio aktivan u SOA-i kada se lociralo i uhitilo Gotovinu, Tepeš je rekao:

–Tomislav Karamarko i Ante Gotovina se druže, a Željko Dilber, Gotovinin najbolji prijateljm vrlo je blizak sa Karamarkom. Ako njih dvojica o tome ne žele javno govoriti, govorit će arhivi – rekao je Tepeš. 

Za Zakon o životnom partnerstvu kaže da su poslali požurnicu da Ustavni sud propita je li taj zakon u skladu s Ustavom u kojem stoji da je brak zajednica muškarca i žene.

O prevari na izborima, da je HDZ izgubio pet, šest mandata o kojoj je jučer u Imotskome govorio Tomislav Karamarko, rekao je:

– To se najprije mora utvrditi, iako imam informacije, a  riječ je o Apisu,  da se provjeri kako su dolazili podaci i kako su analizirani. Mi smo o tome govorili, ali to nije prolazilo u medijima.

Za pozdrav Za dom spremni rekao je da je u Drugom svjetskom ratu imao negativni kontekst, ali da je u Domovinskome ratu bio pozitivan, pobjednički .

Branio je ministra kulture Zlatka Hasanbegovića riječima da je vrstan znanstvenik i da su njegove riječi o antifašizmu izvučene iz konteksta. 

>>  Tepeš: Milanović se upetljao u lažima

Komentara 137

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
15:19 24.01.2016.

Tako je radi se o APISU u koji je Milanović zaposlio 200 pripadnika sdp-a.E tu su dolazili svi rezultati sa biračkih mjesta, i oni su ih uredno frizirali kako paše Milanoviću i komunistima.Kako inaće objasniti da je domoljubna koalicija odlicija od 22 sata do jutra stala bez 10 mandata?

MS
mare_split
15:30 24.01.2016.

Ne radi se SAMO o APIS-u! Nikako! APIS bez ministarstva uprave i Bauka to ne bi mogao učiniti! Iza svega stoji Bauk, naravno, prema 'naređenju odozgo', a to su bili Zoka i Ostoja! ... I MUP tu 'igra' no, manje,, dok je DIP taj koji je sve verificirao iako je znao da će igra 'početi' iza ponoći! Mare ima DOKAZ ('negdje' na internetu!) kog će proslijediti službi i ljudima koji će to odraditi! Kada? Kada istraga krene! Krađe je bilo i tijekom predsjedničkih izbora, zbog čega mogu mirne duše reći da je gđa Kolionda Lignjuna nadmašila za punih 150 tisuća glasova! ... Ufam se da ljudi koji će se time baviti ne će 'razmišljati' tako šturo i 'jednostavno' kao g. Tepeš! Stvar je kompleksinja i traži puno temeljitiji pristup! Ta, moguće se radi o nečuvenom kriminalu! ... Vidjet' ćemo, ali Mare ZNA!

Avatar ČEPlN
ČEPlN
15:20 24.01.2016.

jos jedan dokaz da nema hrvatske bez pravasa,. pa makar i ovako ne zestokih kakav je tepes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije