Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Račanova, Budišina 
i Mesićeva vlast 
pobjedničku je Hrvatsku vojsku pretvorila u siroče

Razjurene su obavještajne službe, Mesić je posmicao gotovo sve ratne generale, Radoš je blokirao sve planove za razvoj vojske naslijeđene iz Tuđmanova vremena

Komentari 48

SE
sestrićna
12:20 22.08.2014.

drugari bi rado uložili miljarde u jna ali za hv ih nije briga...

VL
Avatar tupson
tupson
12:40 22.08.2014.

neki dan sam se potrudio pa sam iz arhive svih dosadašnjih vlada RH izvukao kretanje proračuna i kretanje proračuna Morh-a po godinama iz kojih je vidljivo koliko se proračun države gotovo učetverostručio zadnjih 15-ak godina a proračun Morha se smanjio za više od tri puta,s time da su sve vlade taj odnos njegovale,zanimljivo da mi je večernji izbrisao post,valjda i njima smetaju činjenice

VL
BA
Bambaulo
13:18 22.08.2014.

Zaboravio si još dodati i Sanadera kao par excellence lopinu koji nas je ekonomski dotukao..

VL
HE
hercegovačkiponos
12:37 22.08.2014.

Ovi su skoro ispunili svoj san i zadatak - da unište sve vrijednosti na kojima je stvorena Hrvatska. Ostalo im je još malo vremena, vjerujem da će sada raditi u 3 smjene da dovrše započeto.

VL
MI
miso
13:06 22.08.2014.

Jasno je što se dogodilo: Japan i Njemačka su izgubili rat - dobili su mir. U Hrvatskoj je posve obrnuto. Izgubili smo gospodarstvo, izgubili smo u miru. Ne samo vojska, i penzioneri će na koncu izgubiti - tko će nam davati mirovine? Tko?

VL
DU
Deleted user
12:27 22.08.2014.

Zar samo vojsku? Cijelu su državu doveli na prosjački štap a zadnji čavao u lijes upravo zakucavaju Zoki i njegovi manekeni. Pošteno govoreći baš se niti HDZ nije istaknuo dobrim djelima posebice za vrijeme poštenjačine <Sanadera i kasnije "oktroirane" premijerke Kosor.

VL
Avatar kruc1979
kruc1979
13:48 22.08.2014.

Definitivno su političari uništavali vojsku. Možda su bili ljubomorni jer je narod više volio vojsku nego njih. Kotromanović je prvi ministar-vojnik i po meni najuspješniji do sada. Međutim, premijer je taj koji mora reći koliko se izdvaja za vojsku. A naš je premijer razmaženi purger. Kad se samo sjetim Radoša kada je u kratkim hlačama radio smotru vojske. Sve u svemu dugogodišnje ponižavajuće odnošenje prema temeljima hrvatske državnosti.

VL
LU
ludvig989
15:55 22.08.2014.

Ivo Josipović koji je zna se čiji čovjek, dotući će oružane snage ako ga ne smijenimo na sljedećim izborima. On radi protiv interesa hrvatske zemlje.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
13:54 22.08.2014.

Ovo što stoji u naslovu teksta gospodina Ivkošića je čista sto postotna istina i tome sam ja svjedok jer sam bio u sustavu i znam što se događalo. Od prvog trena kad su Mesić i Račan došli na vlast počelo je rastakanje i opstrukcija pobjedničke vojske. Postoji i jedna stvar koja je sto postotna istina a i tome sam ja svjedok. Godine 2003. nas iz 9. GBR poslala je tadašnja ministrica obrane Željka Antunović da glumimo statiste u filmu Veljka Bulajića "Libertas". Naravno da ne treba ni spominjati da nam dnevnice nisu isplaćene a partija nikad nije rekla koliko je novaca digla na tome. Ali to nije ono najgore. Najgore je bilo kad smo došli dolje, i Bulajić je fingirao da snima scenu maškara, i onda je odredio da se nekim našim pripadnicima na glavu stave spolovila. Braji Kneževiću iz Islama Latinskog dali su gumeno spolovilo koje mu je virilo ravno iz čela. Ovo vam je istina živa. Naravno da smo se mi pobunili da zašto se tako nas ponižava, a Bulajić nam je odgovorio da su to tad nosili ljudi u maškarama, i da mi se s tim spolovilom na glavi poklonili Knezu Dubrovačke republike i da je to bio tad jedini način da iskažu nezadovoljstvo. Mi smo prihvatili to objašenjenje jer umjetnost ima čudne puteve. Međutim, ni u filmu, a niti u proširenom serijalu od tri jednosatne epizode nigdje se ne vidi niti jedna scena sa umjetnim spolovilom na glavi. Što hoće reći da je naš početni impuls bio točan, htjeli su nas samo poniziti i to je istina živa. Za ovu izjavu spreman sam odgovarati pred svakim sudom i dajem je pod punom krivičnom odgovornošću jer je to čista sto postotna i nepatvorena istina!!

VL
TZ
tarantula-zg
14:29 22.08.2014.

Miki se opet pogubio. U kom to svijetu je Budisa bio na vlasti, pogotovo u iole vaznijoj ulozi a da je mogao odlucivati o vojsci, tajnim sluzbama i slicnom. Isto tako, crnokapice stalno vriste da se Milanovic ne smije izgoavarati na HDZ, pa ja sad pitam vas: Racan vam je toliko kriv za svoje tri godine vlasti, pa sto onda kad ste bili na vlasti sa Sanaderom, sto onda niste obnovili i podigli vojsku? Kao da niste onda bili na vlasti?

VL
Avatar butcher
butcher
10:10 24.08.2014.

Pa naravno kad je HDZ sve pokrao jos od pocetka 90'ih moj genijalce ili si mozda obolio od amnezije ???????

VL
HP
hrvoje penava
17:45 22.08.2014.

ivkošić nekada za tita a danas za tuđmana, sramota

VL
DK
dr kaunda
20:00 22.08.2014.

Ivkosicu koliko te hdz placa da ovako pises savki tvoj clanak toliko vrijedja legalno izabranu vlast pa zar je moguce da u novijoj Hrvatskoj povijesti SDP nanio toliko zla a da je HDZ nevin u cijeloj prici niti jednom recenicom u tvojim clancima ne kritiziras HDZ jos vise me cudi da nisi u najmanju ruku podpredsjednik hdz-ea toliko o novinarskoj nepristranosti pokusaj biti realan pa ako kritziras nesto sto je lose napravljeno ukljuci sve one koji su to napravili nije vazno iz koje su stranke

VL
IO
ivan.oroz
09:55 24.08.2014.

Izvršavanje domaće zadaće iz ;Memoranduma # 2 ;

VL
CO
coolman
15:55 22.08.2014.

I Vi ste gospodine Ivkošić veliko siroče!

VL
CI
cinbenik
10:01 24.08.2014.

Mrzitelji i povjesne stetocine Hrvatskoj i Hrvatimna nemiruju...truju i dijele Hrvate..........Nebi bilo ni HDZea ni Tudjmana da nije bilo Mesica,Budise,a posebno razumnog racana,koji je dozvolio mirno da na vlast dodje emigrantsko nazadana HDZe valada 90ih........Da nije bilo Mesica ,nebi bilo ni Oluje,bio bi plan Z4,kao i mirna reintegracija Vukovara......Poznato je da je komunisticki diktator i general,branio sve napredno........Branio Dinamo,biranje ljepotica,priznavanje legalno izabranim u ZG da dobiju vlast............Zbog toga smo trpili sankcije bili izolirani,sve do dolaska Mesica,ali i Racana........Poceli su prgovore za EU,usli u nato za vrijeme Mesija,sve to nije moglo bez deTudjmanizacije,sto je Mesi jasno detektirao.......Mrzitelji svega neHercegovackog ponovo prizivaju patnju i tlacenje Hrvatske i Hrvata,a samo za osobnu korist....Cinjenica je da je Tudjman sluzio takvoj politiki,koja je povjesno napatila i opljackala Hrvatsku........Da nas nisu opljackali Hrvatska bi hladno kupila Fantome ili neke druge zrakoplove,a ne smanjila odvaja nje za vojsku iz proracuna RH,za 50% od dolaska Sanadera i HDZea ponovio na vlast...........Hrvatskoj treba da zavrsi deTudjmanizaciju,a sada i deSanaderizaciju...........Ako ovako nastavimo moracemo se i deKaramarkizirati.......

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
22:36 23.08.2014.

Anti hrvati, Racan, mesic, Budisa, Milanovic, Josipovic, da ne nabrajam jugonostalgicare. Nikad, ponavljam nikad, nemogu ukiniti to jest unistiti hrvatsku svetinju, sto su Dr. Franjo Tudman, I hrabri hrvatski branitelji u krvavom ratu protiv srpskog agresora ostvrili. Smrt komunizmu sloboda hrvatskom narodu.

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
10:09 23.08.2014.

predlažem da se nabacivanje parcijalnih poluteza bez ikakve argumentacije i sagledavanja cjeline situacije na populističko-primitivan način u svrhu privatnih političkih ciljeva radi izvlačenja osobne koristi nazove jednostavno ivkošicizam.

VL
SU
Stipe.u.gostima
12:46 22.08.2014.

A Tudjmanova i Sanaderov rezim su Hrvatsku transformirali iz Ferrarija u polovni pokradeni Fico

VL
TU
turko
12:50 22.08.2014.

ivkošiću pobjedničku je vojsku uništio poslijetuđmanovski hdz (najdulje je i vladao) privatizacijom i pljačkom koju sad uveliko žale ,pa dobiju samo društveno korisni rad umjesto dugotrajnog zatvora,a stranački drugovi hdz pljeskali velikom vođi sanaderu za provođenje detuđmanizacije kako su je nazvali

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.