Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT RAZLOG

Putinova neobična naredba: Osigurao sredstva za potragu imovine Ruskog Carstva i SSSR-a

FILE PHOTO: Russian President Putin honours graduates of military academies in Moscow
Foto: Sputnik Photo Agency/REUTERS
20.01.2024.
u 20:51

Vladimir Putin pokrenuo je inicijativu za pronalaženje i zaštitu imovine koja je pripadala Ruskom Carstvu i Sovjetskom Savezu. Njegovi dužnosnici dobili su nalog za identifikaciju takve imovine i osiguranje njezinog vlasništva.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je započeo inicijativu za pronalaženje imovine koja je nekad pripadala Ruskom Carstvu ili bila u vlasništvu Sovjetskog Saveza. Njegovi dužnosnici dobili su nalog da identificiraju takvu imovinu i osiguraju njezino vlasništvo.

Odluka o alokaciji sredstava za provedbu ovog istraživanja imovine u inozemstvu i zaštiti vlasničkih prava Rusije objavljena je nedavno, kako izvještava Bloomberg.

Ova relevantna uredba je potpisana od strane ruskog predsjednika, a sredstva za tu svrhu dodijelit će se Odjelu za stranu imovinu Upravnog direktorija predsjednika Ruske Federacije. Uz pomoć tih sredstava će se pokriti troškovi vezani uz "proces pronalaženja stvarne imovine u vlasništvu Ruske Federacije, bivšeg Ruskog Carstva, bivšeg SSSR-a", kao i za "primjerenu registraciju vlasničkih prava i pravnu zaštitu te imovine", navodi TASS

POVEZANI ČLANCI:

Postoji i druga uredba s pomoću koje se dodjeljuju sredstva za pokrivanje troškova Odjela za održavanje i korištenje federalne imovine Rusije u inozemstvu.

Razlog za donošenje ovih uredbi još nije poznat, no njegov interes za bivše posjede izaziva zabrinutost kod susjednih država Rusije. 

VIDEO Ukrajinci objavili snimku poraza ruskih trupa: 'Napali su u zoru, a onda su osramoćeno bježali'

Komentara 16

TE
TEUTA
22:10 20.01.2024.

Treba Rusiji vratiti i ruse koje je useljavaio u bivse drzave SSSR, kako bi promjenio etnicku strukturu stanovnnistva tih zemalja i time osigurao trajnu njihovu okupacoju.

Avatar El Indio
El Indio
22:41 20.01.2024.

A da veliki vodza osigura sredstva za selo Paderina u Tjumanskoj regiji? Ljudi caprkaju po blatu umjesto da imaju cestu

DU
Deleted user
08:43 21.01.2024.

Kako to misli provesti veliki voda? Pa tih drzavnih tvorevina nema vec odavno, a imovina se nalazi u drzavama koje su nastale raspadom sssr-a u vidu pokretnina i nekretnina. Kako ce konfiscirat imovinu u drugim zemljama i natjerati te drzave da priznaju rusko vlasnistvo nad njima?? Meni ovo vise zvuci kao potencijalna izlika za napad u na te zemlje gdje oni "utvrde" svoje vlasnistvo nad bivsom imovinom. Osim toga, sta je velikom vodi dosla voda do grla pa okolo trazi sta bi mogao prodat za financiranje rata? To su nista drugo nego njegove jeftine provokacije zemalja bivseg sssr-a i nista vise. Njegov lov na blago ce neslavno zavrsiti prije nego li pocne isto kao i svi drugi kroz povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije