Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putinov saveznik otkrio plan

Novo upozorenje iz Rusije: Ukrajinu žele rascjepkati na manje države

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
26.04.2022.
u 17:45

Tajnik ruskog sigurnosnog vijeća u utorak je rekao da politika Zapada i ukrajinske vlade vodi prema raspadu Ukrajine na nekoliko država.

Izjava Nikolaja Patruševa novo je upozorenje da Rusija želi ratom rascjepkati Ukrajinu na manje države, za što će Moskva pokušati optužiti svoje protivnike.  U razgovoru za vladine novine Rosijskaja Gazeta Patrušev, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da Sjedinjene Države godinama pokušavaju raspiriti mržnju prema svemu ruskome u Ukrajini

„No, povijest nas uči da mržnja nikad ne može postati pouzdan faktor nacionalnog jedinstva“, kazao je.  „Ako išta danas ujedinjuje ljude u Ukrajini, to je strah od zločina nacionalističkih bataljuna“, dodao je Patrušev, Time se referirao na ukrajinske snage koje Moskva naziva nacistima.

Stoga jedini rezultat politike Zapada i Kijeva može biti raspad Ukrajine na nekoliko država, zaključio je Patrušev. 

Patruševovi komentari, gotovo devet tjedana nakon početka invazije, posljednji su pokazatelj da Moskva ne želi okupirati, nego rascjepkati Ukrajinu

Nakon što su doživjele neuspjeh u napadu na Kijev, ruske snage pregrupirale su se na istoku Ukrajine u kampanji za „oslobađanje“ regije Donbas. 

Ruski general prošli je tjedan rekao da Rusija želi osvojiti cijeli istok i jug Ukrajine. 

VIDEO Poznato je što je SAD obećao Ukrajini

Komentara 34

PR
prajdali100
17:59 26.04.2022.

Blago Svijetu,Rusija je počela sa "oslobađanjem" Ukrajine,slijedeća je valjda Moldavija pa možda Gruzija....idu im brate ova " oslobađanja"...

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
18:18 26.04.2022.

Na koncu ce biti rascijepkanje Rusije.

ED
edgar2
18:01 26.04.2022.

Prema neslužbenoj vijesti poljskih medija Rusija je obustavila isporuke plina Poljskoj???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije