Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAO 'CRVENI VAL'

Putinov propagandist tvrdi: Čekali smo kraj američkih međuizbora kako bismo se povukli iz Hersona

Foto: Twitter
1/4
10.11.2022.
u 10:30

U TV emisiji Večeri s Vladimirom Solovjovom raspravljalo se o međuizborima te povlačenju iz Hersona, a voditelj Solovjov uspio je to dvoje i povezati

'Međuizbori' koji su se održali početkom ovog tjedna u SAD-u goruća su tema u Moskvi. Osim što je Jevgenij Prigožinj, poznat kao ''Putinov kuhar'', priznao kako se Rusija uplitala u američke izbore 2016., Rusi su mislili kako dolazi ''crveni val'' - i da će republikanci ostvariti odlične rezultate.

No, to se nije dogodilo. Bidenovi demokrati ostvarili su neočekivano dobar rezultat na međuizborima, što je otežalo Kremlju koji je htio preuzeti zasluge za očekivani uspjeh republikanaca.

U TV emisiji Večeri s Vladimirom Solovjovom raspravljalo se o međuizborima te povlačenju iz Hersona, a voditelj Solovjov uspio je to dvoje i povezati, prenosi Daily Beast.

- Povlačenje je najavljeno dan nakon 8. studenog, tako da ne bi utjecalo na američke izbore - tvrdio Solovjov, smatrajući kako bi ranije povlačenje moglo pomoći Bidenu i demokratima.

Osim toga, sinoć je održana i debata na ruskoj televiziji, u emisiji 60 minuta, gdje je voditeljica Olga Skabeva na samom početku pitala: 'Kako su naši dečki u Americi?''.

- Čak su demokrati predvidjeli dolazak republikanskog tj. crvenog vala koji će pokositi sve, no zapravo je ispalo drugačije - komentirao je direktor ruskog Centra za strateške komunikacije Dmitri Abzalov.

- Najveći strahovi demokrata su sada iza njih. S lakoćom su osvojili savezne države oko kojih su se najviše brinuli - dodao je politolog Vladimir Kornilov.

Dotaknuli su se i navodnih optužbi republikanaca koji tvrde da je na biralištima nedostajalo papira. 

- Amerikanci, izađite na ulice! Lažu vam! - čak je dodala voditeljica Skabeva, smatrajući da će republikanci pokušati opozvati Joe Bidena. 

- Oni će opozvati, ali ga neće moći svrgnuti. Vidjeli smo kako se to dogodilo s našim prijateljem, suborcem Donaldom — i to se dogodilo više puta - dodala je.

Osvrnuli su se i na povlačenje ruskih trupa iz Hersona.

- Stvari su teške. Unatoč tome, moramo pobijediti sami - službeno je. Republikanci nam teško mogu pomoći da zadržimo regiju Herson ili grad Herson - kazala je Olga Skabeva.

>> VIDEO Korisnici masovno bježe s Twittera na manje platforme: Nekoliko alternativa privuklo najviše pozornosti

Komentara 13

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
10:40 10.11.2022.

Izgleda da na Ruse više utječu izbori u Sad-u nego doma.

AN
angeorafael123
10:37 10.11.2022.

Rat je put u pakao.Rusi probajte skrenuti s puta kojim idete jer dolje je strašno.

DA
danijelrukavina4
11:10 10.11.2022.

U Rusiji se, izgleda, najviše plaše demokracije. Ovi trenutni vlastodršci su "sa zanimanjem pratili" američke izbore i kako će proći njihov "kandidat" Donald. Njih više zanimaju američki izbori, nego njihovi izbori. Sa zanimanjem ću pratiti kada budu izbori u Rusiji, kako će aktualna garnitura "opravdavati" besmislenu agresiju protiv Ukrajine. Kako će rusima objasniti "specijalnu vojnu operaciju" protiv "zapada", a "zapad" ih nigdje nije napao. Dovoljno će biti da im Rusi na izborima postave pitanje : " Gdje i kada je napadnut ruski teritorij od "zapada" ? " Drugo pitanje : "Što naši vojnici rade u Ukrajini, kada smo 1995. godine potpisali sporazum sa ukrajincima o nepovredivosti granica, a zauzvrat su nam ukrajinci predali sve nuklearne bombe i vojnu tehniku ( avione) koje smo se dogovorili ( uz Kazahstan i Bjelorusiju također).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije