Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 1. veljače

Putin uzvraća udarac: Zabranio izvoz ruske nafte zemljama koje su uvele ograničenje cijena

Russian President Putin attends a news conference in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/4
27.12.2022.
u 18:14

Skupina G7, Europska unija i Australija dogovorile su ovaj mjesec ograničenje cijene ruske sirove nafte iz mora na 60 dolara po barelu

Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je u utorak na zapadno ograničenje cijena nafte i potpisao dekret kojim se od 1. veljače na pet mjeseci zabranjuje opskrba naftom i naftnim derivatima zemalja koje sudjeluju u tom ograničenju.

Skupina G7, Europska unija i Australija dogovorile su ovaj mjesec ograničenje cijene ruske sirove nafte iz mora na 60 dolara po barelu. Ograničenje je na snazi od 5. prosinca zbog "specijalne vojne operacije" Moskve u Ukrajini.

"Ovo...stupa na snagu 1. veljače 2023. i primjenjuje se do 1. srpnja 2023", piše u dekretu Kremlja. 

Izvoz sirove nafte bit će zabranjen od 1. veljače, a datum zabrane naftnih derivata odredit će ruska vlada, vjerojatno nakon 1. veljače. 

Dekret sadrži klauzulu koja omogućuje Putinu da poništi zabranu u posebnim slučajevima.

Ključne riječi

Komentara 64

SR
sršen
18:23 27.12.2022.

ovaj kepec stalno nešto prijeti. nego, šta je s onim smrzavanjem europe i da ćemo jesti mačju hranu pogrijanu na svijeći

MI
Milana19994
19:15 27.12.2022.

Odluka gosp. Putina me ne brine niti najmanje. Odrasli smo uz drva, ugljen i bicikle.

VI
_višeslav
19:28 27.12.2022.

ovaj se koprca u vlastitom dreku i ne zna kako završit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije