Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
START II

Putin u govoru objavio: Rusija prestaje sudjelovati u sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja

Russian President Putin delivers his annual address to the Federal Assembly in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
21.02.2023.
u 12:53

Iako je na kraju gotovo dvosatnog govora najavio kako Rusija obustava svoje sudjelovanje u START-u II, istaknuo je kako to nije povlačenje iz sporazuma

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak u svom obraćanju parlamentu da će nastaviti rat u Ukrajini i optužio je NATO savez na čelu sa SAD-om da raspiruje sukob u pogrešnom uvjerenju da može poraziti Moskvu u globalnom ratu, a također je objavio i da obustavlja sudjelovanje u Novom START-u. On je poručio ruskoj političkoj i vojnoj eliti da će Rusija "pažljivo i dosljedno rješavati zadaće s kojima se suočava".

Također je objavio da Rusija obustavlja svoje sudjelovanje u sporazumu sa Sjedinjenim Državama koji ograničava strateške nuklearne arsenale dviju strana.

"U tom smislu, prisiljen sam danas objaviti da Rusija obustavlja svoje sudjelovanje u sporazumu o strateškom ofenzivnom naoružanju", rekao je Putin zastupnicima.

Međutim, istaknuo je da to nije povlačenje iz sporazuma. Osim obećanja o nastavku rata i upozorenja Zapadu na globalnu konfrontaciju, Putin je pokušao i opravdati rat rekavši da je Rusiji bio nametnut te da razumije bol obitelji onih koji su pali u borbi.

"Sam narod Ukrajine postao je talac kijevskog režima i njegovih zapadnih gospodara, koji su zapravo okupirali ovu zemlju u političkom, vojnom i ekonomskom smislu", rekao je ruski predsjednik, a detaljnije možete pročitati OVDJE.

>> VIDEO Putin žestoko kritizirao Zapad: Oni su počeli konflikt, žele neograničenu moć

Komentara 4

DU
Deleted user
17:34 21.02.2023.

A nas nasi politicari opet odveli na pogresnu stranu!

DU
Deleted user
16:01 21.02.2023.

Sve je počelo kada se 2002. Bush povukao iz dogovora za Anti-Balističke rakete, te Trump koji se povukao 2019. iz "Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)" dogovora. Nakon toga Amerika ide dalje i ruši START dogovor. Ruska inspekcija nije mogla doći u SAD jer su Ameri rekli da je kod njih COVID 😂🤣

SA
saudinus
16:47 21.02.2023.

Psihijatrija Tako je i njegov uzor AH pričao gluposti Da podsjetimo i na slobodana i njegov način uvjeravanja o srpskoj nadmoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije