Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAZNIK

Putin se obratio pripadnicima Nacionalne garde, evo što im je rekao za njihovo djelovanje u Ukrajini

Russian President Vladimir Putin attends a meeting in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
27.03.2022.
u 09:42

Osnovana prije šest godina, garda je postala neraskidiva i pouzdana poveznica u sustavu koji osigurava vladavinu prava i provođenje zakona i zaštitu prava i interesa naših građana - kazao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se povodom Dana Nacionalne garde vojnicima i uputio im posebnu čestitku.

- Rusija je ponosna na pripadnike svoje Nacionalne garde koji hrabro izvode svoje dužnosti u sklopu specijalne vojne operacije u Ukrajini. Čestitam vam vaš praznik Dan ruske Nacionalne garde. Osnovana prije šest godina, garda je postala neraskidiva i pouzdana poveznica u sustavu koji osigurava vladavinu prava i provođenje zakona i zaštitu prava i interesa naših građana.

Poslao je posebnu poruku i onima koji se bore u ratu u Ukrajini, piše ruska državna agencija Tass.

- Posebno bi se želio obratiti pripadnicima i osoblju jedinica Nacionalne garde koji su u specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu i Ukrajini. Drugovi, borbeni uvjeti doista uključuju i povećani rizik. Svjestan sam kako se ponašate u ovoj situaciji: jako hrabro i profesionalno, vješto i bez straha - ustvrdio je Putin nastavljajući kako se cijela Rusija ponosi s njima.

Russian President Vladimir Putin attends a meeting in Moscow
1/7

Podsjećamo, Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu navodeći kako to čine kako bi zaštitili građane separatističkih republika zbog "diktature Kijeva" te da im je cilj provesti demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajinu. Isto tako, Rusija tvrdi kako to nije rat već je "specijalna vojna operacija", što Ukrajina kao i druge zemlje odbacuju. Nakon početka rata uslijedio je val sankcija protiv ruskog političkog vodstva, ali i pripadnika ruske gospodarske elite i njihovih obitelji. Brojne multinacionalne kompanije suspendirale su svoje djelovanje u Rusiji, što je pak ponukalo Rusiju da najavili nacionalizaciju tih tvrtki.

VIDEO: Ukrajinci otkrili detalje navodne urote da se ubije Zelenskog

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

KR
Krud
10:11 27.03.2022.

Trebao im je reći: Ići ćete, vratiti se nećete, u Ukrajini poginuti!

BU
bum5bar
10:11 27.03.2022.

Diktator je već mrtav samo toga nije svjestan

Avatar Frenter
Frenter
14:44 27.03.2022.

Vladimire, serem ti se na tvoju "nacionalnu gardu"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije