Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET S DODIKOM

Putin: Riješit ćemo zagađenje u Slavonskom Brodu

Milorad Dodik, Vladimir Putin
Reuters/Pixsell
01.10.2018.
u 06:35

Prema objavljenim transkriptima razgovora dodao je kako smatra da sama rafinerija ne stvara tako velike probleme

Što se tiče okoliša, ako ljudi imaju problema, treba ih riješiti, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin jučer u razgovoru s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Sočiju, komentirajući pitanje rafinerije u Bosanskom Brodu čije zagađenje utječe na stanovnike Slavonskog Broda.

- Dovođenje plina u rafineriju nafte na granici s vašim susjedima definitivno će poboljšati situaciju - kazao je Putin, objavljeno je iz njegova ureda.

Prema objavljenim transkriptima razgovora dodao je kako smatra da sama rafinerija ne stvara tako velike probleme, ali da se treba preusmjeravati na ekološki prihvatljivije vrste goriva te izaći susjedima u susret i otkloniti njihovu zabrinutost.

- To ćemo zajedno učiniti - kazao je ruski predsjednik.

Putin i Dodik prije sastanka pratili su utrku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije koja je vožena u Sočiju i izmijenili darove. Kako javljaju mediji, Dodik je Putinu poklonio značku sa zastavom Republike Srpske koju je ruski predsjednik odmah stavio na rever sakoa. Putin je Dodiku  zaželio uspjeh na izborima ovog mjeseca na kojima se ovaj kandidira za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Komentara 9

PV
prcko.vitamincic
15:10 01.10.2018.

Je je i ja sam čuo da Putin ne može spavati jer se brine za građane Slavonskoga Broda.

MI
miki84
10:07 01.10.2018.

VL smatram ozbiljnim portalom i aplikacijom stoga i da poštuje Ustav BiH i R. Srpske gdje administrativno postoji samo Brod, kao i Gradiska, Samac, Novi Grad...Prefiksi bosanski i srpski su ukinuti. Samo još Avaz tako piše nepostujuci ustav jer odluka sudova zamislite nije njima po volji kako su navikli.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:03 01.10.2018.

Hrvatska Bosni i Hercegovini šalje novac, a zauzvrat BiH Hrvatskoj šalje zagađen zrak iz rafinerija i termoelektrana na ugljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije