Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Rusiji

Putin s Dodikom u Sočiju, poželio mu uspjeh na izborima u BiH

Milorad Dodik, Vladimir Putin
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
30.09.2018.
u 21:30

Tijekom susreta s Dodikom, kako navodi RTRS, Putin je istaknuo kako su odnosi Rusije i RS-a dobri te da ostvaruju uspješnu suradnju

Ruski predsjednik Vladimir Putin susreo se u Sočiju s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i zaželio mu uspjeh na izborima u listopadu na kojima se Dodik kandidira za srpskog člana Predsjedništva BiH, izvijestila je Radio-televizija Republike Srpske.

"Želim vam uspjeh na predstojećim izborima", rekao je Putin za vrijeme sastanka s Dodikom.

Tijekom susreta s Dodikom, kako navodi RTRS, Putin je istaknuo kako su odnosi Rusije i RS-a dobri te da ostvaruju uspješnu suradnju.

Ruski predsjednik je pri tome naveo kako su posebno uspješni odnosi u oblasti gospodarstva, preradi nafte i mineralnih ulja.
Dodik je darovao Putinu značku sa zastavom Republike Srpske koju je ruski predsjednik odmah stavio na rever sakoa.

Prije sastanka Dodik je zajedno s Putinom pratio utrku Formule 1 za Veliku nagradu Rusije koja je vožena u Sočiju. Predsjednik RS-a ranije je u javnim istupima izražavao zadovoljstvo zbog potpore Moskve Republici Srpskoj i očuvanju Daytonskog sporazuma.

Dodikova posjeta Rusiji dolazi u vrijeme završnice predizborne kampanje u BiH i analitičari je smatraju otvorenom potporom čelniku Republike Srpske u utrci za srpskog člana BiH Predsjedništva u kojoj mu je najozbiljniji protukandidat aktualni član državnog vrha Mladen Ivanić kojega podupire Savez za promjene, predvođen Srpskom demokratskom strankom.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Snijeg
Snijeg
09:44 01.10.2018.

"Dodik je darovao Putinu značku sa zastavom Republike Srpske koju je ruski predsjednik odmah stavio na rever sakoa." da mogu plakao bih!

DU
Deleted user
21:57 30.09.2018.

Putin si misli: “S kojim sve sirovinama ja moram raditi”

TI
Tixon
08:22 01.10.2018.

Negovanje dobrih odnosa i svih vidova saradnje između ove dve države je značajan doprinos miru i razvoju u ovom delu Evrope .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije