Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lideri velesila

Putin pozvao Ruse na jedinstvo, Trump čestitao Novu Godinu neprijateljima

Putin Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.12.2016.
u 17:20

Putin je u svojoj novogodišnjoj čestitki, koja se u Moskvi emitira u ponoć, no zbog vremenske je razlike već emitirana na Dalekom istoku, proteklu godinu ocijenio "teškom".

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu je u novogodišnjoj čestitki upućenoj sugrađanima kazao da je 2016. bila teška godina, pozvavši ih da unatoč svemu zadrže vjeru u svoju zemlju i da ostanu ujedinjeni, a novoizabrani američki predsjednik Donald Trump čestitku je Amerikancima poslao putem svoje omiljene društvene mreže Twittera, obrativši se i "brojnim neprijateljima" koje nije imenovao.

"Sretna Nova godina svima, čak i mojim brojnim neprijateljima, kao i onima koji su bili protiv mene i koji su hametice izgubili tako da više ne znaju što im je činiti. Volim vas!", tweetao je budući američki predsjednik.

Tri tjedna do inauguracije i nakon vrlo žestoke i neizvjesne predsjedničke kampanje, republikanac Trump priprema se preuzeti uzde podijeljene zemlje.  

Putin je u svojoj novogodišnjoj čestitki, koja se u Moskvi emitira u ponoć, no zbog vremenske je razlike već emitirana na Dalekom istoku, proteklu godinu ocijenio "teškom".

"No te su nam teškoće omogućile da se ponovno zbližimo", kazao je u čestitki ruski predsjednik. 

"Prije svega, moramo vjerovati u sebe, u svoje mogućnosti, u svoju zemlju. Uspješno radimo i puno postižemo", nastavio je, pozdravivši osobito one koji se nalaze daleko od svojih domova, poput ruskih vojnika u Siriji. 

"Imamo ogromnu, jedinstvenu, veličanstvenu zemlju", istaknuo je Putin, izrazivši nadu da će nova godina Rusima donijeti "mir, stabilnost i blagostanje". 

Godina 2016. Rusiji je donijela veliki povratak na međunarodnu scenu, osobito nakon što je požnjela uspjeh u Siriji gdje je na snagu stupio prekid vatre, a očekuju se i mirovni pregovori uz pomoć Turske nakon žestoke vojne kampanje.

Komentara 1

BU
Bulaba
19:49 31.12.2016.

Još jedna ovakva bezobrazna sugestibilna slika gospodina Donalda Trumpa u Večernjaku, i CIA će vam zabiti otrovni kišobran u guzicu. Samo čekajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije