Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI PREDSJEDNIK

Putin potpisao novu vojnu doktrinu: NATO najveća prijetnja

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
26.12.2014.
u 14:58

U novim dijelovima doktrine navodi se kako NATO kršeći međunarodno pravo na sebe preuzima globalne funkcije

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je novu vojnu doktrinu, izvijestio je danas Kremlj.

Prema novoj doktrini glavne vanjske prijetnje zemlji su širenje vojnih sposobnosti NATO-a i detribalizacija u više regija, izvijestila je agencija RIA. Glavne unutrašnje prijetnje su aktivnosti s ciljem destabilizacije situacije u zemlji i terorističke aktivnosti, prenosi Reuters.

Kako prenosi RT, bit doktrine nije se promijenila u odnosu na prijašnju verziju. Ruska vojska i dalje je obrambeno oruđe koje će država upotrijebiti kao posljednje moguće rješenje. Nepromijenjen je i odnos prema nuklearnom oružju - Rusija ih je i dalje spremna upotrijebiti kako bi se zaštitila od vojnog napada, nuklearnog ili običnog, koji prijeti njenoj egzistenciji.

U novim dijelovima doktrine stoji kako NATO kršeći međunarodno pravo na sebe preuzima globalne funkcije. Navodi se i kako je jedan od ciljeva ruske vojske zaštita nacionalnih interesa na arktičkom području.

>> Putin: Rusija je medvjed kojeg Zapad želi okovati u lance

>> Putin naredio ministrima: Obuzdajte rast cijena votke

Komentara 217

ST
Stipeprof
17:10 26.12.2014.

Možete li mi navesti neku državu koja je pobila više ljudi u 21. stoljeću od SAD?

KA
karambita
17:19 26.12.2014.

Ameri su nakon 2.svjetskog rata, u ime demokracije i mira na svijetu, na tom istom svijetu pobili vise od 2 milijuna ljudi....ako to nije zlocin protiv covjecnosti, a sta onda je ?

ST
Stipeprof
17:39 26.12.2014.

Chemica, a što ćemo s Američkom agresijom (i agresijom drugih članica NATO pakta) na Irak? Po čemu se Američka agresija na Irak razlikuje od Hitlerove agresije na Poljsku? Jesu li stanovnici Iraka zvali Amerikance ili su stanovnici Krima zvali Ruse?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije