Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rješavanje globalnih problema

Putin poslao telegram Trumpu i Johnsonu: Evocirajući savezništvo u ratu, predlaže suradnju

Foto: PIXSELL
1/6
08.05.2020.
u 15:02

Rusija, koja obilježava pobjedu nad nacističkom njemačkom 9. svibnja, dan nakon Dana pobjede u Europi, morala je odustati od pompozne 75. obljetnice zbog pandemije koronavirusa

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je poslao telegrame američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i britanskom premijeru Borisu Johnsonu u kojima je predložio bliskiju suradnju triju država, evocirajući savezništvo u Drugom svjetskom ratu kako bi se odgovorilo na globalne probleme. 

Putin i Trump u četvrtak su telefonski razgovarali o postizanju dogovora o smanjenju globalne proizvodnje nafte.

Američki predsjednik tada je ponudio Rusiji pomoć u borbi protiv koronavirusa slanjem medicinske opreme.

Odnosi Moskve i Londona zategnuti su od trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćeri u Engleskoj, za što Velika Britanija optužuje Rusiju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarao je u srijedu s britanskim ministrom vanjskih poslova Dominicom Raaabom te je, prema ruskoj strani, dogovoreno da će pokušati poboljšati suradnju.

Putin je za Dan pobjede poslao telegrame zemljama saveznicama Sovjetskog Saveza u Drugom svjetskom ratu.

Rusija, koja obilježava pobjedu nad nacističkom njemačkom 9. svibnja, dan nakon Dana pobjede u Europi, morala je odustati od pompozne 75. obljetnice zbog pandemije koronavirusa.

Putin je poručio Trumpu da su SAD i Rusija predvodnice u borbi s globalnim izazovima.

"Naše zemlje mogu učiniti puno da osiguraju međunarodnu sigurnost i stabilnost", napisao je Putin.

Putin je poručio Johnsonu da je savezništvo poput onoga u Drugom svjetskom ratu potrebno danas te da sjećanje na te godine može pomoći pri unaprjeđenju britansko-ruskih odnosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije