Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽELE DA PATIMO'

Putin opet napao NATO: Žele uništiti Rusiju, ne možemo zanemariti njihovu nuklearnu sposobnost

Russian President Vladimir Putin takes part in a ceremony on the Defender of the Fatherland Day in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
26.02.2023.
u 10:27

Ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za rusku državnu televiziju Rossija-1 ponovno se obrušio na NATO i Zapad, navodeći kako im je ''cilj nanijeti poraz Rusiji''

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u nedjelju rekao da Rusija mora u obzir uzeti nuklearnu sposobnost NATO saveza, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, koji želi poraz njegove zemlje. "U današnjim uvjetima, kada su sve vodeće zemlje (članice) NATO-a obznanile da je njihov glavni cilj nama nanijeti strateški poraz tako da naš narod pati, kao što kažu, kako možemo zanemariti njihove nuklearne sposobnosti u ovim uvjetima?", rekao je Putin za državnu televiziju Rossija-1, prema ruskoj agenciji TASS.

Dodao je da zapad želi uništiti Rusiju. "Imaju jedan cilj: raspustiti bivši Sovjetski Savez i njezin glavni dio - Rusku Federaciju", kazao je Putin. "Tek tada će nas možda primiti u takozvanu obitelj civiliziranih naroda, ali samo zasebno, svaki dio posebno", dodao je. Zapad je neizravni suučesnik u "zločinima" koje je počinila Ukrajina, rekao je ruski predsjednik.

>> VIDEO Dokumentarac "Ukrajina: Godina dana poslije"

"Šalju Ukrajini oružje vrijedno desetke milijardi dolara. To je stvarno sudjelovanje", rekao je Putin. “To znači da sudjeluju, iako neizravno, u zločinima kijevskog režima”, rekao je ruski predsjednik. I u ovom intervjuu ruski je predsjednik ponovio svoj poziv na stvaranje multipolarnog svijeta. "Protiv čega smo? Protiv činjenice da se ovaj novi svijet, koji se pojavljuje, gradi isključivo u interesu jedne zemlje, Sjedinjenih Država. Sada kada su njihovi pokušaji da rekonfiguriraju svijet po svojoj slici nakon pada Sovjetskog Saveza doveli do ove situacije, dužni smo reagirati”, kazao je.

>> VIDEO Prizor obišao svijet: Zelenski nije mogao ostati ravnodušan, oči su mu bile pune suza

Komentara 7

DU
Deleted user
18:54 26.02.2023.

Zasto je Kina svojom ponudom za mir toliko uznemirila USA da je ova poludila?

DU
Deleted user
17:30 26.02.2023.

Ovo o multipolarnom svijetu je apsolutno točno i tu je u pravu. Uostalom to i jesu glavni razlozi da na stranu Amera i tzv slobodnog svijeta neće stati niti Kina iti Indija. Očito je da SAD žele preuzeti upravljanje čitavimim svijetom, a to neće ići. Što god da ovi " slobodni " pričali i koliko se trudili preko 3 milijarde ljudi nikada neće stati uz tu priču. Kina i Indija tu priču neće popušiti i u ovom slučaju Rusija je netko tko im sigurno odgovara daleko više i predstavlja im manju opasnost. Oni će Rusiju rješavati u kasnijoj fazi, ali sada je važan otpor SAD-u i to je zaista tako. Svijet kojim bi upravljali Amerikanci je nešto najgore što nam se svima može dogoditi. Eu kroz ovaj rat su bacili skoro na koljena, što su učinili u sbim svojim vojnim intervencijama i svojim cirkusom sa tzv arapskim proljećem da ne idem dalje, koliko puta su prevarili i izigrali Kurde ?

DU
Deleted user
20:10 26.02.2023.

Da li je danasnji napad dronovima na bjeloruski aerodrom i skora agresija na Moldaviju sirenje rata i izvan Ukrajine ili to samo sluzi da prekine mirovnu inicijativu Kine,a i Francuske od kojoj se USA dize kosa na glavi?Victoria Nuland u ovome trenu pregleda financijska izvjesca o ukupnom ulaganju USA u isti te vjerovatno ima suicidalne namjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije