Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U razgovoru s Obamom

Putin: Odnosi SAD-a i Rusije ne smiju patiti zbog međunarodnih problema

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.03.2014.
u 08:12

Predsjednik SAD-a Barack Obama naglasio je da ruske akcije na Krimu narušavaju ukrajinski suverenitet, navodi se u izjavi Bijele kuće

U telefonskom razgovoru Putina i Obame ruski je predsjednik, kako javlja BBC, rekao da njihovi odnosi ne bi smjeli patiti zbog međunarodnih problema.

– Istaknuo je važnost rusko-američkih odnosa za održavanje sigurnosti u svijetu. Ti odnosi ne bi trebali biti žrtvovani zbog individualnih razlika i razilaženja oko međunarodnih problema – navodi se u izjavi Kremlja.

– Rusija ne može ignorirati pozive za pomoć – rekao je Putin.

Predsjednik SAD-a Barack Obama naglasio je da ruske akcije na Krimu narušavaju ukrajinski suverenitet, navodi se u izjavi Bijele kuće. Obama je pozvao Putina na diplomatsko rješavanje krize.

Podsjetimo, Interpol je potvrdio da je zaprimio zahtjev za uhićenje svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča zbog zloporabe vlasti i ubojstava. Ukrajinske vlasti žele da se izda takozvana "crvena tjeralica", odnosno zahtjev za uhićenje radi izručenja, koji se objavljuje u 190 zemalja.

Europska unija u četvrtak je odlučila prekinuti pregovore o viznom režimu s Rusijom te je zaprijetila daljnjim sankcijama Moskvi ako se ne uključi u razgovore o rješavanju krize u Ukrajini. Prva je to faza sankcija prema Rusiji. Ako Moskva i dalje bude inzistirala na svojim interesima na Krimu, uslijedit će i druga te treća faza sankcija, odnosno zamrzavanje imovine ruskih državljana i uvođenje ograničenja za njihovo putovanje teritorijem EU te ekonomske sankcije.

Krimski parlament jučer je jednoglasno odlučio "ući u Rusku Federaciju s pravima subjekta Ruske Federacije. Krimski zamjenik premijera Rustam Temirgalijev objavio je da će se referendum o teritorijalnoj pripadnosti Krima održati 16. ožujka. Prvo referendumsko pitanje bit će "jeste li za uključivanje Krima u Rusku Federaciju kao federalni subjekt?". Drugo pitanje glasit će "jeste li za obnovu ustava Krima iz 1992. godine?".

>> Obama i Merkel Putinu: Rusija mora znati da ćemo sa sankcijama ići do kraja!

Komentara 11

ST
stomugromova
08:32 07.03.2014.

Ovi razgovori Obama-Putin,uvijek se na zapadu prenose jednostrano.To je zato jer imamo "slobodu štampe",kao što su imali u Sovjetskom Savezu". Zato treba pratiti sve dostupne medije izvan Rothschild/Rockfeller utjecaja.

ST
stomugromova
08:26 07.03.2014.

Za bilo kakve ozbiljne pregovore,trenutna,od CIA namještena neonacistička vlada u Kijevu, nema nikakv legitimitet za bilo što.Ciobanksteri namjeste svoju vladu i kažu:" To je legitimna ukrajinska vlada" ! Očiti primjer koliko se pita ukrajinski narod što misli o tome.Nije narodod da misli i odlučuje o tome,nego je CIA da odlučuje o njima i o njihovoj koži,Uostalom uvođenje u dikaturu krupnog kapitala i dužničko ropstvo,mora proći što brže.

PR
Protivcenzure
09:06 07.03.2014.

ako amerikancima nije bio problem da odnosi budu uredu nakon iraka zašto je sada drugačije? gdje je nestala čuvena dosljednost američke politike zbog koje si uzimaju za pravo da svima pametuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije