Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje Goldman Sachsa

'Putin je spreman koristiti nuklearno oružje u Europi'

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
10.07.2015.
u 22:17

"Putin je u prosincu prošle godine potpisao dokument o reviziji ruske nuklearne doktrine", kazao je Robert Dannenberg.

Bivši šef u američkoj agenciji CIA Robert Dannenberg tvrdi da je ruski predsjednik Vladimir Putin spreman iskoristiti nuklearno oružje u Europi kako bi zaustavio širenje NATO-a, piše Business Insider.

Dannenberg je kazao da se "korištenje nuklearnog oružja u Europi" ne može isključiti. Njegovo upozorenje je banka Goldman Sachs objavila u analizi koju su poslali investitorima. Dannenberg, bivši šef odjela za središnju euroazijsku regiju u CIA-i, sada je zaposlen kao šef Ureda za globalnu sigurnost u investicijskoj banci Goldman Sachs.

Izrazito opasno vrijeme

"Putin je u prosincu prošle godine potpisao dokument o reviziji ruske nuklearne doktrine koja dopušta korištenje nuklearnog oružja u Europi, a upravo je objavio i odluku o povećanju nuklearnog arsenala. Zajedno sa više umirovljenih ruskih obavještajaca sudjelovao sam na forumu i oni su rekli da se ne može isključiti korištenje nuklearnog oružja", izjavio je Dannenberg.

U nastavku intervju za analitičare Goldman Sachsa kazao je da se nalazimo u "izrazito opasnom vremenu" zbog toga što se američke i NATO-ove vojne operacije obavljaju blizu ruskih vojnih snaga u istočnoj Europi. Upozorio je da "više ne postoje mnogi komunikacijski kanali koji su brižno stvarani tijekom Hladnog rata" između zapadnih država i Rusije.

>>Putin Europskoj komisiji: Gdje ste bili prije dužničke krize u Grčkoj?

>>BRICS osniva banku koja će postati rival MMF-u i Svjetskoj banci

Komentara 95

DU
Deleted user
22:49 10.07.2015.

Mene zanima, tko Vas placa da sirite ovako jaku propagandu protiv Rusa? Ne ulazim u to koliko su oni dobri/zli, vec u besmisleno velikom broju clanaka protiv Rusa/Putina. Znaci, Amerikanci sravnaju sa zemljom spomenike pod zastitom UNESCO-a, vi o tome ne napisete niti jednoga slova, granatiraju pola bliskog istoka i to je isto ok. Rus nakon toga kaze da nece trpit NATO pred pragom (opravdano ili ne... ne ulazim u to) i vi nas preplatite na ovakve clanke. Sta stvarno Vas ameri placaju direkt na ž.r. ili je neka druga caka u igri.... Nekak mi nije jasno, zasto bi jednu ameriku bolila ona stvar sta ce jedan Ivica Kristović nadrobit na nekom portalu zvanom VL, ali ako je tome tako... onda radite fakat sugav spin. Ispada da sve sto Ameri rade je super, a sve sto Rusi rade je prednuklearna kriza? Chill s takvim bombasticnim clancima koje Rusija nece ni udostojit sa komentarom.

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
23:10 10.07.2015.

Ja se samo nadam da će jedno 25 NATO članica na vrijeme shvatiti da nisu i ne moraju biti lutke na koncu, pokusni kunići i topovsko meso SAD-a, Velike Britanije i Francuske.. Ako ne radi svojih naroda onda barem radi svog ponosa i karijere državnika..

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:51 11.07.2015.

Ha , ha, ha...javio se notorni Goldman-Sachs izmedju ostalih lopovluka, lazi i prevara i "savjetnik" bivse Grcke vlade Kostasa Karamanlisa koja je Grcku dovela tu gdje je danas. Bili su ih "savjetovali" kako lagati i frizirati brojke kako bi uslii u Euro zonu, pokupili proviziju a sada kolektivno 11 miljuna Grka placa. Kada Goldman-Sach nesto kaze pogotovo vezano uz nuklearno oruzje, cime se inace sve banke bave (ha, ha, ha..) moramo im "vjerovati"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije