Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERESI
Povratak na članak

Putin i Merkel za poseban status Donbasa u Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenskij je prošli mjesec kazao da Kijev pristaje dati Donbasu poseban status te da podržava održavanje lokalnih izbora.

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
06:50 12.11.2019.

poseban status donbasa je nešto što je ukrajina trebala napraviti još 2015-e. rusija nije strana minskih sporazuma, i nema nikakvih obveza. samo su dvije strane, protivnici kijevskog režima iz donbasa i kijev. svi ostali su promatrači i medijatori. u kijevu strahuju od nečeg drugog. donbas je samo izlika. sve ukrajinske regije traže veću samostalnost, autonomiju, koju im je režim 2014.-e uzeo. zato im i paše stalna kriza, sukobi na istoku, da zadrže privilegije centra.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.