Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup u brisbaneu

Putin napustio summit ranije: Dobri su izgledi za rješavanje situacije u Ukrajini

g20, putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.11.2014.
u 10:02

Putin se u Brisbaneu suočio sa teškim kritikama te je napustio summit prije nego je završio. Kao službeni razlog brzog odlaska, Putin je naveo dug put do Rusije, umor i potrebu za snom...

Australski premijer Tony Abbott zatvorio je summit G20 u Brisbaneu, gdje su se svjetski vođe dogovorili o ekonomskom rastu od barem 2,1% do 2018. godine.

Ipak, u fokusu summita bila je Ukrajina i ruski predsjednik Vladimir Putin, piše BBC. Putin se u Brisbaneu suočio sa teškim kritikama te je napustio summit prije nego je završio. Kao službeni razlog brzog odlaska, Putin je naveo dug put do Rusije, umor i potrebu za snom. Izjavio je da je u Brisbaneu bilo konstruktivno te istaknuo kako postoje dobri izgledi za rješavanje situacije u Ukrajini.

- Po mom mišljenju, danas postoje dobri izgledi za rješavanje situacije bez obzira na to koliko to možda čudno zvuči. Na obje strane su uspostavljene određene strukture koje mogu bolje riješiti zadaće s kojima su suočene, rekao je Putin. Iako su Australci nastojali fokus držati na ekonomskim pitanjima, kao najvažnija pitanja summita u Brisbaneu nametnuli su se Ukrajina i klimatske promjene. Obama se našao s europskim čelnicima kako bi koordinirali odgovore na ruske poteze u Ukrajini.

Obama je novinarima rekao kako Putin krši međunarodno pravo osiguravajući naoružanu vojsku separatistima u Ukrajini. Nadodao je da će se ekonomska izolacija Rusije nastaviti ukoliko Putin ne promijeni ono što radi. S druge strane, Putin je u televizijskom intervjuu pozvao na prekid sankcija Rusiji, jer smatra da je to naštetilo svjetskoj ekonomiji. Osim Obame, i kanadski premijer Stephen Harper žestoko je kritizirao Putina, rekavši mu da 'izađe iz Ukrajine'.

>>'Imam vam reći samo jednu stvar – Izađite iz Ukrajine!'

>>Put u Australiju: Merkeličin razlog politika, Milanovićev ceremonija

Komentara 42

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:28 16.11.2014.

Po ovo je nivo pranja mozga kojeg se niti Staljin niti Goebbels nebi postidjeli. Obama koji je od kongresa javno zatrazio 500 miljuna dolara za naoruzavanje terorista u Siriji ( a da ne spominjemo "tajno" naoruzavanje preko Turske i Jordana koje je toliko "tajno" da su i Hrvatsku uhvatili u naoruzavanju islamskih terorista u pokusaju zbacivanja Asada) , prica o krsenju medjunarodnog prava jer navodno Rusija radi to isto u Ukrajini. I onda ti netko prica o Nacistickoj ili Staljinovoj propagandi. Za ne povjerovati.

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
12:53 16.11.2014.

Sumnjicav Eh ... samo kad si Srbe uspeo da spomenes ! Najbolje da se Rusija odmah preda Americi , jel tako ??

TO
tomacat
13:45 16.11.2014.

Postavimo stvari ovako, na cijoj je tko granicicAmericki nato na Ruskoj ili Rusija na Meksicko Americkoj? Svi znamo sto se dogodilo kad je Rusija instalirala rakete na Kubi . A ova propaganda pro Americko Masonskih medija svakom razumnom covjeku izaziva proljev.Putin je stjeran u kut i samo brani interese Ruskog naroda dok Ameri brane svoje interese tisucama kilometara od svojih granica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije